Поділитись:

Гаазький суд почав розслідування війни Росії проти України

Вівторок, 01 березня 2022, 01:38
Гаазький суд почав розслідування війни Росії проти України

Прокурор Міжнародного кримінального суду у Гаазі Карім А.А. Хан вирішив розпочати розслідування військових дій Росії проти України.

Про це повідомляє Ліга.нет.

«Я ознайомився з висновками, що випливають із попереднього вивчення ситуації в Україні, і підтвердив наявність розумних підстав для початку розслідування», – сказав прокурор.

Він заявив про наявність розумних підстав вважати, що в Україні було скоєно військові злочини, а також злочини проти людяності. Це підтверджується попереднім розслідуванням.

«Враховуючи ескалацію конфлікту останніми днями, я маю намір розширити це розслідування на будь-які нові передбачувані злочини, що підпадають під юрисдикцію мого Управління, вчинені будь-якою стороною конфлікту в будь-якій частині території України», – йдеться у заяві Каріма А.А. Хана.

Він уже доручив своїй команді вивчити всі можливості збереження доказів. Наступним кроком є отримання дозволу Палати попереднього провадження Суду на початок розслідування.

Прокурор також повідомив, що проситиме про додаткове фінансування, оскільки «важливість і невідкладність нашої місії надто серйозні, щоб залежати від відсутності коштів».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів