Поділитись:

Військкомати, тероборона та добровольці: куди іти, якщо хочеш захистити Луцьк

Неділя, 27 лютого 2022, 17:56

24 лютого низка міст України, а серед них і Луцьк прокинулися від гучних вибухів – Росія почала повномасштабне вторгнення в Україну. Збройні сили України вже четвертий день поспіль дають рішучу відсіч ворогу. Їх робота гідна захоплення і поваги. І кожен з нас може їм допомогти.

Журналісти сайту Луцьких новин «Конкурент» вже розповідали про волонтерські рухи і організації у Луцьку, які допомагають захисникам України. Тепер ми хочемо розповісти також і про те, як стати на захист свого дому, якщо ви вмієте тримати зброю в руках і готові боротися. 

Збройні сили України

Перше і найлогічніше рішення  – дістати військовий квиток і піти в Збройні сили України. Для того, аби втрапити до лав ЗСУ, потрібно мати паспорт, військовий квиток і бажання стати військовим. Як повідомили нашим журналістам у луцькому військкоматі, люди тут завжди потрібні. Але перевагу надають тим, хто має досвід чи певні військові спеціальності. Які саме спеціальності є затребуваними, повідомлять уже безпосередньо у військкоматі. 

Територіальна оборона

Якщо ви готові ставати на захист своїх міст, але не готові заради цього ставати військовими, можна вступити до лав територіальної оборони. Вони підпорядковуються Збройним силам України, та в різний час виконують необхідні завдання залежно від компетенцій особового складу.

«Наша задача – оборона Луцька та району. Займаємося зараз за призначенням – виконуємо конкретні накази. Ми зараз усім забезпечені. Про особовий склад я не можу говорити, але батальйон можна вважати укомплектованим. Зараз формується ще резерв, щоб у разі чого можна було поповнювати батальйон. До нас особовий склад поступає через військкомат. Вітається, якщо люди мають певний бойовий досвід чи військові спеціальності, необхідні саме зараз», – розповів заступник командира Луцького батальйону тероборони Володимир Данилюк

Щоб потрапити до тероборони, також слід звертатися до військкоматів. У кожному районі Волині є свій батальйон територіальної оборони, а отже і до військкоматів потрібно звертатися у своєму районі. До слова, у деяких районах батальйони доукомплектовують. 

До речі, теробороні Луцького району потрібна невелика допомога. Деталі тут

Добровольчі громадські формування

Згідно з Законом України про національний спротив, добровольчі громадські формування входять до складу територіальної оборони як військово-цивільна складова. У Луцьку діє декілька таких формувань. Одним із відомих є Самооборона Волині. Вони утворилися під час Революції Гідності, і вже дев'ятий рік поспіль працюють у місті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів