Поділитись:

Ви котики: як у Луцьку допомагають армії

Субота, 26 лютого 2022, 15:45
Ви котики: як у Луцьку допомагають армії

Найбільш надихаючою в ці тривожні і важкі для України дні є небувала єдність нашого народу. По всій країні чужі люди стають плечем до плеча. Об'єднуються вакси і антивакси, «зелеботи» і «порохоботи», християни різних течій, не-християни. Вони плетуть маскувальні сітки. Вони купують для армії продукти і техніку. Вони збирають мільйони гривень на потреби війська. Вони готують вареники і зварюють протитанкові їжаки. Вони приймають біженців і укріплюють свої міста. 

Всі ці сотні тисяч людей, які ще три дні тому були зовсім чужими одне одному, сьогодні діють як один фронт. І невпинно та самовіддано наближають нашу перемогу. 

Журналісти сайту луцьких новин «Конкурент» вирішили показати неймовірних людей, які волонтерять у обласному центрі Волині. Бо поки наші воїни ведуть боротьбу з ворогом, кожен з цих людей своїм маленьким чи великим внеском забиває цвях у труну російської федерації. І сподіваємося, зовсім скоро настане час опускати цю труну глибоко в українську землю. 

Ви котики: як у Луцьку допомагають армії 

Пункти збору допомоги

Лучани масово приходять до пунктів збору допомоги для військових. Приносять продукти, техніку, все, на що є запит. За даними волонтерки Ольги Валянік, в одному з таких пунктів за минулу добу, 25 лютого зібрали 4 вантажівки допомоги. 

«Бабулічки з шкарпетками, хірургічні аптечки від медиків, турнікети, цигарки, розгрузки і ще купа всякого. Я вас обожнюю! Ми з вами купили броніки, павербанки, телефони, ліхтарі і всякі пріятні ніштякі і це все вже в наших хлопців та дівчат! Не зупиняйтеся! Тримайте стрій!» – емоційно написала волонтерка.

Ви котики: як у Луцьку допомагають армії 

За словами лучанина, захисника України Андрія Д'яченка, за минулу добу на пункті збору у Молодіжному центрі зібрали 135 тисяч гривень. Крім того, принесли ліки, їжу, воду і все, про що просили військові. 

У Луцьку діє безліч пунктів збору волонтерської допомоги. Всі вони, так чи інакше, співпрацюють зі Збройними силами України. Але наша редакція не впевнена, чи нам відомо про кожен. Тому подаємо список тих, які знаємо. 

Центральний пункт збору ТПН:

Місто Луцьк, Театральний майдан, 1 (приміщення Обласного музично-драматичного театру).

  • Графік роботи: щодня, без вихідних з 8.00 до 20.00

Пункти збору у мікрорайонах міста:

Приміщення «Стріла» КЗ «ЛМЦФЗН «Спорт для всіх» Луцької міської ради»

  • м.Луцьк, бульвар Дружби Народів, 13а

Приміщення «Олімпія» КЗ «ЛМЦФЗН «Спорт для всіх» Луцької міської ради»

  • м.Луцьк, пр-т Відродження, 39

Приміщення «Білий м’яч» КЗ «ЛМЦФЗН «Спорт для всіх» Луцької міської ради»

  • м.Луцьк, вул. Конякіна, 35

Приміщення «Одісей» КЗ «ЛМЦФЗН«Спорт для всіх» Луцької міської ради»

  • м.Луцьк, вул. Наливайка, 10

Приміщення «Юність» КЗ «ЛМЦФЗН«Спорт для всіх» Луцької міської ради»

  • м.Луцьк, пр-т Президента Грушевського, 12

Приміщення «Атлет» КЗ «ЛМЦФЗН«Спорт для всіх» Луцької міської ради»

  • м.Луцьк, вул. Степана Бандери, 13

Графік роботи: щодня, без вихідних з 9.00 до 17.00

Пункти збору від волонтерів:

ГаРмИдЕр ангар-stage

  • вул. Залізнична, 9

Приносити можна з 11:30

Молодіжний центр Волині

  • Градний Узвіз, 3 (Молодіжний центр, навпроти Національного банку)

Оборона міста

У Луцьку бізнес долучається до виготовлення протитанкових їжаків. Крім того, у місті робитимуть коктейлі Молотова. 

«Дякую ПАТ «ЕНКО», ТОВ «МОДЕРН-ЕКСПО», автомобільному заводу «Богдан» та усім іншим, хто посилено виготовляє протитанкові їжаки. Наша мета – 500 протитанкових їжаків для повної блокади міста від бронетехніки та танків. Також розпочинаємо централізоване виготовлення коктейлів Молотова, наш мінімальний план по виготовленню на найближчий час – 5000 одиниць. Місце централізованої видачі та додаткова інформація – згодом», – написав 26 лютого на своїй фейсбук-сторінці мер Ігор Поліщук

Крім того, лучани облаштовують блок-пости у місті, і цілодобово на них волонтерять. 

Ви котики: як у Луцьку допомагають армії 

Маскувальні сітки

У Луцьку масово плетуть маскувальні сітки для захисників України. Збираються у Волинській обласній бібліотеці для юнацтва на Театральній площі у Луцьку. 

Допомога біженцям

Рієлтори у Луцьку безкоштовно шукають житло для біженців. Тим часом десятки лучан і мешканців громади пропонують поселити в себе тих, хто тікає від зони активних бойових дій. 

Заклади міста пропонують їм безкоштовні харчі. 

Ви котики: як у Луцьку допомагають армії 

Коктейлі Молотова

У Луцьку їх планують зробити близько 5 тисяч. Крім того, небайдужі лучани і собі запасаються гарячими гостинцями для російської армії. 

Ви котики: як у Луцьку допомагають армії 

Ви котики: як у Луцьку допомагають армії 

Ніштячки від бізнесу

Просто подивіться, як гарно бізнес реагує на війну. Знижує ціни на м'ясо, пропонує захисникам безкоштовну каву, сам долучається товарами, послугами і грошима. 

Ви котики: як у Луцьку допомагають армії 

Ви котики: як у Луцьку допомагають армії 

Кров

У центрі переливання крові у Луцьку щодня близько 200 охочих стати донорами. На всіх вже не вистачає контейнерів. 

Ви котики: як у Луцьку допомагають армії 

***

Ми згадали далеко не всіх, і навіть не половину. Стрічки соцмереж переповнені повідомленнями від людей, які жертвують тисячу за вакцинацію на армію. Тут безліч тих, хто допомагає розчищати укриття, варить гарячі обіди для захисників, правоохоронців та волонтерів. Тих, хто перевозить і підвозить. На фоні спільної загрози лучани як ніколи єдині. Хай би так залишалося завжди!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
17:26
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024