Поділитись:

Розповіли, як зміниться життя волинян в умовах надзвичайного стану

Середа, 23 лютого 2022, 14:16
Розповіли, як зміниться життя волинян в умовах надзвичайного стану

Фото ілюстративне

В Україні зранку у середу, 23 лютого, повідомили про введення надзвичайного стану. Рада національної безпеки та оборони ухвалила рішення запровадити надзвичайний стан на всій території України, крім Донецької та Луганської областей. Протягом 48 годин Верховна Рада має проголосувати за це рішення. 

Під час брифінгу у Волинській ОДА пояснили, як житиме Волинь в умовах надзвичайного стану та що зміниться для мешканців області. 

За словами начальника управління з питань цивільного захисту населення Волинської ОДА Олександра Блащука, надзвичайний стан аж ніяк не є воєнним станом. У містах Волині не буде поліцейських блокпостів, а також поки не говорять про введення комендантської години. 

В області утворяться оперативні штаби під керівництвом голови ОДА. У них увійдуть силові і військові структури, органи державної влади, мери, місцеве самоврядування. Вони вирішуватимуть, які саме обмеження вводити в регіоні. 

Можливі обмеження: 

  • посилений режим в'їзду і виїзду на території міст і областей
  • заборона на проведення масових заходів, мітингів
  • перевірка транспортних засобів
  • позапланові навчальні збори резервістів тероборони

Всі потреби тероборони будуть вирішуватися в оперативному режимі. Незабаром на Волині розпочнуться 30-денні навчання резервістів тероборони.

В області закликають мешканців довіряти новинам лише з офіційних джерел інформації і не поширювати паніку. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
23 квітня 2024
20 квітня 2024
09:09
19 квітня 2024