Поділитись:

Ситуація під контролем, – Григорій Недопад звернувся до волинян

Середа, 23 лютого 2022, 13:11

Ситуація на Волині – під контролем, як і готовність до оборони. 

На цьому у своєму зверненні у фейсбук наголошує голова Волинської обласної ради Григорій Недопад. 

«Знаю, що кожен хотів би якнайшвидше отримати інформацію про наступні дії влади та армії, а також можливих термінів деескалації чи загострення ситуації. Наразі можна впевнено стверджувати: ситуація на Волині – під контролем», – зауважує Григорій Недопад.

Текст зверненя:

«Шановні земляки! Наша країна зіткнулася з новими викликами через легалізацію вторгнення рф на тимчасово окуповані території, незграбно замасковане під «визнання». І кожен з нас переймається питанням – що буде далі?

Кожен, хто усвідомлює себе частиною нації, оцінює ризики, прагне захистити свою державу, свій дім і родину. Наше завдання сьогодні – бути готовими до всіх можливих варіантів розвитку подій.

Західні регіони України, як і вся територія держави, перебувають під надійним захистом ЗСУ. У ворога недостатньо сил для атаки, а в наступальних планах, оприлюднених розвідкою, відсутні дані з підготовки наступу на захід. Але це у жодному разі не повинно приспати нашу пильність, настороженість та готовність діяти за обставинами. Наша спільна активність, особиста мотивація зробити все, що в силах кожного, – найкращі передумови не піддаватися на провокації, а за потреби – дати гідну відсіч окупанту!

Волинська обласна рада вдається до максимально можливих дій, щоб забезпечити усім необхідним військові підрозділи ЗСУ, а також для оперативного розгортання сил територіальної оборони. Ще один важливий напрямок – проведення навчань з надання першої медичної допомоги, володіння зброєю та алгоритму дій в умовах надзвичайних ситуацій. Детальну інформацію щодо цього можна отримати за посиланням.

Усі охочі пройти вишкіл можуть звернутися до навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності. Контакти – за посиланням.

Згідно з розпорядженням голови Волинської ОДА №815 в області також організовано навчання для керівного складу та фахівців, які відповідальні за здійснення заходів цивільного захисту: голови громад, керівники владних структур, спеціалісти, відповідальні за організацію цивільного захисту населення. Волиняни, які хочуть отримати знання і навички з питань цивільної оборони, можуть звернутися із цим запитом до голів своїх громад.

Також усі охочі можуть долучитися до підрозділів територіальної оборони нашої області, де отримають вміння з володіння зброєю, захисту та оборони.

Увесь цивілізований світ підтримує Україну, визнаючи, що путінська війна не має виправдання, але є свідомим і запланованим вибором РФ. Пам’ятаючи, що правда за Україною, вірмо в нашу силу і в могутність ЗСУ, зміцнюймо свої знання і вміння діяти в умовах військових загроз. А ми будемо робити все від нас залежне, аби ці набуті вміння не довелося застосовувати».

Нагадаємо: Рада національної безпеки та оборони ухвалила рішення запровадити надзвичайний стан на всій території України, крім Донецької та Луганської областей. Також  МЗС рекомендує українцям негайно виїхати з Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
19 березня 2024
23 лютого 2024
21 лютого 2024
10:34
31 жовтня 2023
31 серпня 2023
24 серпня 2023
26 липня 2023
28 червня 2023
26 квітня 2023