Поділитись:

❗️В Україні вводять надзвичайний стан – РНБО (відео)

Середа, 23 лютого 2022, 12:13
❗️В Україні вводять надзвичайний стан – РНБО (відео)

Рада національної безпеки та оборони ухвалила рішення запровадити надзвичайний стан на всій території України, крім Донецької та Луганської областей.

Про це повідомив секретар РНБО Олексій Данілов на брифінгу 23 лютого, пише Українська правда.

Це рішення має затвердити Верховна Рада.

Данілов пояснив, що обмеження, пов'язані з надзвичайним станом будуть варіюватися, залежно від регіону. Стосовно Донецької та Луганської областей секретар РНБО пояснив, що там вводити НС неможливо, згідно з особливостями законодавства, але там і так надзвичайні умови, оскільки йдуть бойові дії.

Відповідаючи на запитання журналістів, Данілов уточнив, що надзвичайний стан запроваджується на 30 днів. В залежності від ситуацій в окремих регіонах України можуть запроваджувати комендантські години.

"В залежності від ситуації, яка буде на тій чи іншій території, штаб може приймати ті чи інші рішення. За необхідності. Ніхто не буде когось кошмарити, але забезпечувати безпеку у разі необхідності – це наш обов'язок, це наше завдання", – наголосив Данілов.

За його словами, на житті більшості громадян, це ніяк не відобразиться.

"Це буде посилення охорони громадського порядку та об’єктів, які забезпечують життєдіяльність населення та народного господарства, це може бути обмеження руху транспорту, додатковий огляд транспорту, перевірка документів у фізичних осіб. Ці питання є превентивними, щоб в країні зберігався спокій, працювала економіка, для запобігання дестабілізації...".

Нагадаємо: МЗС рекомендує українцям негайно виїхати з Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 лютого 2022
05:56
23 лютого 2022
22 лютого 2022