Поділитись:

Суд та атовці-контролери: у Луцьку наведуть лад на приміських маршрутках

Середа, 23 лютого 2022, 14:00

Луцька міська рада наведе лад із рухом приміських автобусів. Паспорт маршруту №251 оскаржують у суді, а до системи контролю оплати проїзду долучатимуть ветеранів АТО.

Про це повідомив міський голова Луцька Ігор Поліщук під час чергової сесії Луцької міської ради 23 лютого. 

Депутатка Луцької міської ради Алла Доманська звернулася із запитанням до міського голови щодо чіткого графіка маршруток №30 та №25, а також щодо продовження маршрутів до сіл Богушівка та Великий Омеляник.

«Чи планує міська рада долучатися до протесту жителів села Богушівка, які протестують проти дій перевізника? Люди доведені до відчаю, ситуація бурлить», – зазначила Алла Доманська.

Міський голова Ігор Поліщук зазначив, що чіткий графік руху на цих маршрутах був до того часу, поки перевізник на маршруті №251 не почав його грубо порушувати, змінивши самовільно інтервал руху та кількість автобусів на маршруті. Міський голова додав, що новий перевізник напрацьовує новий графік руху 30 та 25 маршрутів.

Щодо кінцевої зупинки маршруту №30, то Ігор Поліщук зазначив, що у цьому напрямку міська рада працює та визначить кінцеву зупинку на цьому маршруті. Також міський голова спростував інформацію, що після 1 березня маршрутка №25 не курсуватиме до села Великий Омеляник. Наразі триває процес переговорів з перевізником. 

Тож Луцька міська рада звернулася з відповідним позовом до перевізника про розірвання договору обслуговування маршруту.

Також міський голова додав, що наразі зміни в маршруті №30 до села Богушівка не планується.

Окрім того, Ігор Поліщук розповів, що в приміських маршрутках почнуть активно боротися із готівковою формою оплати проїзду.

«Сьогодні ми проголосували за проєкт рішення, яким запроваджуємо серйозну систему контролю за процедурою оплати проїзду, який буде дієвішим. Раніше теж був контроль, але люди в силу об'єктивних і суб'єктивних причин не могли забезпечити цей контроль», – зазначив міський голова. 

Цю роботу будуть виконувати ветерани АТО, додав Ігор Поліщук.

Щодо маршруту №251, то міський голова додав, що Луцька міська рада звернулася із позовом до Департаменту інфраструктури Волинської ОДА про скасування паспорту маршруту №251 як такого, що функціонує з порушенням законодавства. 

Нагадаємо, що у Луцьку на маршрут №30 виїхали вісім автобусів тимчасового перевізника. Адже попередній курсувати за напрямком «Богушівка-Забороль-вулиця Карбишева» відмовився.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів