Поділитись:

У Луцьку на маршрут №30 виїхали вісім «Богданів»

Четвер, 10 лютого 2022, 12:42
У Луцьку на маршрут №30 виїхали вісім «Богданів»

фото ілюстративне

У Луцьку на міський автобусний маршрут №30 «Богушівка – Забороль – вулиця Карбишева» виїхали 8 автобусів марки «Богдан» тимчасового перевізника ТОВ «БестЛенадГруп».

Про це розповів начальник відділу транспорту Луцької міської ради Віктор Главічка, – повідомляє управління інформаційної роботи міської ради.

Цей маршрут організували на численні прохання мешканців громади. Схема руху автобуса охоплює села Богушівка та Забороль, а також головні вулиці та проспекти міста: вул. Володимирська, Ковельська, Глушець, просп. Волі, вул. Рівненська, просп. Відродження, Молоді та Соборності, вул. Гордіюк, Конякіна та Карбишева.

Тим часом на маршрут №30 оголошено конкурс на перевезення пасажирів, який відбудеться у квітні нинішнього року. За умовами, на маршрут пропонуються автобуси екологічного стандарту не нижче Євро-5.

Зі слів Віктора Главічки, поряд з міським маршрутом, функціонують й автобусні маршрути № 251 «Підгайці –Забороль» та № 150 «Підгайці – Луцьк», які на 90 % проходять територією Луцької громади.

Депутати Луцької міської ради та виконавчий комітет неодноразово звертались до департаменту інфраструктури Волинської обласної державної адміністрації, що функціонування даних маршрутів суперечить підписаному Меморандуму про співпрацю між Волинською ОДА та Луцькою міською радою від 10 лютого 2020 року. За цим документом, з 1 грудня 2021 року маршрут № 251 мав змінити шлях руху вулицями нашого міста, однак департамент інфраструктури ОДА не виконав цю умову та не надає своїм діям причин та пояснень.

Саме існування маршрутів № 251 та № 150 стало причиною того, що попередній перевізник, який обслуговував маршрут №30 сучасними та комфортними великогабаритними автобусами, відмовився від перевезень пасажирів. За його словами, він готовий працювати та ставити на лінії автобуси з екологічним стандартом Євро-5 у разі врегулювання ситуації з маршрутами № 251 та № 150.

У Луцьку на маршрут №30 виїхали вісім «Богданів» 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів