Поділитись:

У Луцьку затвердили генеральний план міста

Середа, 23 лютого 2022, 11:18
У Луцьку затвердили генеральний план міста

У Луцьку ухвалили генеральний план міста. Це дозволить зняти заборону на нове будівництво багатоповерхових будинків та сприятиме розвитку обласного центру Волині.

Документ затвердили депутати під час чергової сесії Луцької міської ради 23 лютого.

Ознайомитися із генеральним планом міста можна на сайті Луцької міської ради.

Як зазначив міський голова Ігор Поліщук, кожен новий багатоквартирний будинок приносить ті чи інші проблеми для міста: навантаження транспортом, недостатність місць у школах та дитсадочках, навантаження на каналізацію та електромережі тощо. Саме тому документ передбачає детальне планування території при подальшій забудові і вивчення кожного окремого випадку. 

Як додав начальник управління містобудування Луцької міської ради Андрій Маруняк, генплан враховує необхідність будівництва нових шкіл і садочків на ділянках масштабної забудови.

У Луцьку затвердили генеральний план міста 

Нагадаємо, що у грудні 2019 року у Луцьку заборонили нове будівництво.Тоді управлінню містобудування та архітектури заборонили видачу містобудівних умов та обмежень забудови. Голова фракції «Громадянського руху «СВІДОМІ» Тарас Шкітер раніше зазначав, що необхідно припинити дію мораторію на багатоповерхове будівництво та затвердити генеральний план міста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів