Поділитись:

Терорист Пушилін оголосив про початок масової евакуації населення ОРДО в Росію

П'ятниця, 18 лютого 2022, 15:50
Терорист Пушилін оголосив про початок масової евакуації населення ОРДО в Росію

Бойовики "ДНР" організували з 18 лютого масовий централізований виїзд населення до Російської Федерації.

Про це заявив лідер бойовиків "ДНР" Денис Пушилін і додав, що евакуацію проводять через "небезпеку розв'язання Україною військових дій", передає УНН із посиланням на ТАСС.

За словами лідера бойовиків Пушиліна, президент України Володимир Зеленський нібито "найближчим часом накаже військовим перейти в наступ".

"Тому з сьогоднішнього дня, 18 лютого, організовано масовий централізований виїзд населення до Російської Федерації. Насамперед евакуації підлягають жінки, діти та люди похилого віку", – заявив лідер бойовиків.

Він також повідомив про домовленість із керівництвом РФ розмістити людей в Ростовській області.

Міністр оборони України Олексій Резніков запевнив, що українські військові даватимуть відсіч провокаціям з боку ворога, але не планують наступ на окуповані території. 

“Звертаюсь до мешкаців Луганська, Донецька, Алчевська, Горлівки, Ясинуватої та інших міст: люди, не бійтеся. Не Україна ваш ворог, а ті, хто начебто ховаються за стінами вашими, ті, хто начебо хоче захистити вас від України. Не вірте чуткам про український наступ”, – заявив він.

Водночас очільник Міністерства оборони наголосив, що українська армія готова до будь-якого розвитку подій щодо оборони.

17 лютого російські окупаційні війська обстріляли населений пункт Станиця Луганська у Луганській області. Внаслідок застосування важкого артилерійського озброєння снаряди потрапили до будівлі дитячого садка, є постраждалі.

Згодом на Луганщині бойовики обстріляли селище Врубівка. Один із снарядів потрапив у двір Врубівського ліцею. На момент обстрілу у будівлі перебувало 30 учнів та 14 осіб персоналу.

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за фактом обстрілу бойовиками дитячого садочка та ліцею на Луганщині.

Усього протягом минулої доби, 17 лютого, з боку збройних формувань РФ зафіксовано 60 порушень режиму припинення вогню, 43 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
10 квітня 2024
04 квітня 2024
16 березня 2024
14 березня 2024
02 березня 2024
13 грудня 2023
11 листопада 2023
07 листопада 2023
23 жовтня 2023
16 жовтня 2023