Поділитись:

В МОЗ запроваджують єдину електронну картку для пацієнта

П'ятниця, 18 лютого 2022, 12:30
В МОЗ запроваджують єдину електронну картку для пацієнта

В Міністерстві охорони здоров’я планують впровадити електронні картки для пацієнтів, в яких буде зібрана вся медична інформація про нього.

Власником медичної інформації про себе є пацієнт, незалежно від того, лікується він в комунальному чи в приватному закладі, повідомила під час брифінгу 18 лютого заступниця міністра охорони здоров’я Марія Карчевич, пише Українська правда.

"В перспективі це звільнить медичні заклади від паперових картотек, а пацієнтів – від колекції медичних виписок дома", – каже вона.

Тепер заклади охорони здоров’я, незалежно від форми власності, вестимуть базові медичні записи в Електронній системі охорони здоров’я.

"ЕСОЗ – велика двокомпонентна система, яка містить медичні дані, що раніше зберігалися у паперовій формі. Система об’єднує 34 млн пацієнтів та 5,5 тис. закладів охорони здоров’я"– говорить Марія Карчевич.

Наразі до програми долучилися комунальні медичні заклади, до ЕСОЗ вже внесли до 700 млн медичних записів.

Приватні клініки також зобов’язані вносити дані про пацієнта в єдину базу.

Таким чином, вся медична інформація про пацієнта буде зберігатися в електронній медичній картці, доступ до якої буде мати, як пацієнт, так і лікарі різних закладів.

"Усі медзаклади працюватимуть у рівних умовах, без монополії на інформацію про пацієнта. Держава бере на себе відповідальність за збереження медичної інформації в одному місці", – говорить заступниця міністра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів