Міноборони Британії оприлюднило карту можливого сухопутного вторгнення Росії в Україну

П'ятниця, 18 лютого 2022, 01:34

У Британії вважають, що Росія, попри заяви про відведення військ, досі зберігає достатньо сил для здійснення вторгнення в Україну. Оприлюднили мапу можливого сухопутного вторгнення.

Про це пише Українська правда, посилаючись на британське Міністерство оборони.

Згідно з мапою, Росія може здійснити наступ із трьох основних напрямків – півночі, сходу і півдня. Він складатиметься з двох етапів.

На першому етапі угруповання, розташовані в Білорусі й Брянській та Курській областях Росії, можуть здійснити наступ на Київ, угруповання в Білгородській області — на Харків. З Ростовської області може відбутися напад на підконтрольну Україні Луганщину та Дніпро через Маріуполь і Запоріжжя, куди долучаться сили з окупованого Криму.

На другому етапі окупаційні російські війська у Дніпрі рухатимуться на захід у бік Вінниці, а російський контингент із Криму – вздовж Чорноморського узбережжя аж до Одеси.

«Мапа демонструє можливі напрямки вторгнення Путіна. Він усе ще може запобігти конфлікту і зберегти мир», – застерігають у британському Міноборони. Там додають, що ймовірні напрямки нападу мають ілюстративний характер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: