Поділитись:

Скупчення на Західному кордоні: де можна проїхати в Європу без черг

Неділя, 09 січня 2022, 18:59

На західних рубежах прикордонники спостерігають істотне збільшення пасажиропотоку. На деяких пунктах пропуску утворилися довжелезні черги.

Про це повідомляє Західне регіональне управдіння державної прикордонної служби України.

У неділю, 9 січна, в пунктах пропуску фіксується збільшення пасажиро-транспортного потоку. Виїзд громадян з України переважає над в’їздом, особливо на ділянках кордону з країнами ЄС.

Зростання пасажиропотоку відбувається переважно через збільшення кількості громадян України, які прямують закордон після завершення новорічно-різдвяних свят.

Перед деякими пунктами пропуску, зокрема – «Краківець», «Шегині» та «Грушів», виникає скупчення транспортних засобів, які налічують в середньому від 80 до 150 автівок, як легкових, так і вантажних. Водночас, черги відсутні перед пунктами пропуску «Ягодин», «Устилуг», «Угринів» та «Смільниця».

Прикордонники радять за можливості обрати пункти пропуску з найменшим накопиченням автотранспорту.  

Крім того, для тих осіб, які не зробили ПЛР-тести на ковід за 24 години до в’їзду в Польщу, біля пунктів пропуску «Краківець», «Шегині», «Рава-Руська» та «Ягодин» працюють відповідні мобільні лабораторії – ця процедура також може уповільнювати прикордонно-митний рух.

Загалом за минулу добу, 8-9 січня, на західному напрямку кордон держави перетнуло 32,7 тисячі осіб та 7,8 тисяч транспорту.

З метою забезпечення ритмічності пропускних операцій Державна прикордонна служба України збільшила кількість прикордонних нарядів, аби пропуск був максимально швидким і водночас відповідав критеріям безпеки.

Нагадаємо, що в Україні збільшилась сума пенсійного збору за першу реєстрацію легкових автомобілів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів