Поділитись:

«Відмовитись від Мінських угод», – нардепка закликала парламент не допустити знищення України (відео)

Четвер, 17 лютого 2022, 13:56
«Відмовитись від Мінських угод», – нардепка закликала парламент не допустити знищення України (відео)

Мирні переговори у новому форматі: настав час Україні обрати новий шлях відновлення миру.

На цьому наголосила Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко 15 лютого під час виступу з трибуни парламенту.  

«Сьогодні немає жодного сумніву в тому що все що зараз затіяно навколо України це примус України до імплементації мінських угод в тому варіанті як вони були проти інтересів України підписані», – зазначає нардепка.

На думку Юлії Тимошенко такі дії напряму загрожують суверенітету, територіальній цілісності та і загалом – існуванню України. Зі слів лідерки політсили нині в Україні існує 2 найбільші загрози. Йдеться про ймовірну масштабну війну, та – мінські угоди. Тож вона закликала депутатів Верховної Ради взяти на себе відповідальність та ініціювати новий формат мирних переговорів. Для цього потрібно ухвалити два важливі документи.

«Парламент мусить чітко висловитись прийнявши відповідний документ що тільки з початку виконання безпекового пакета, а потім будь-які вибори. Спочатку звільніть нашу територію і поновіть контроль над кордоном України, а потім будь-які політичні дії. І друге – ми також пропонуємо всьому парламенту звернутися до країн які гарантували країні безпеку коли ми відмовлялись від ядерної зброї. Це Будапештський меморандум США Британія потім Франція ми зобов’язані чітко повернути країну на правильний шлях відновлення миру», – додає Тимошенко.

Тож на думку лідерки політсили парламент має ухвалити заяву про неприйнятність Мінських угод, які передбачають проведення виборів до деокупації та відновлення кордонів, а також направити звернення до країн-підписантів Будапештського меморандуму, щоб актуалізувати передбачені ним гарантії.*

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
09 листопада 2023
27 липня 2022
20 липня 2022
19 лютого 2022
18 лютого 2022
11 січня 2022
23 грудня 2021
14 грудня 2021
29 листопада 2021
05 жовтня 2021