Поділитись:

Смерть жінки в ліфті: працівники «Волиньліфту» відбулися умовним покаранням

Четвер, 17 лютого 2022, 12:53
Смерть жінки в ліфті: працівники «Волиньліфту» відбулися умовним покаранням

фото ілюстративне

Винуватці смерті 28-річної жінки у ліфті багатоповерхівки в Луцьку відбулися умовним покаранням.

Про це повідомляє ZAXID.NET.

Трагедія сталася 12 вересня 2017 року в багатоповерхівці на проспекті Молоді у Луцьку. 28-річну жінку, яка зайшла до ліфта, затиснуло між кабіною та шахтою підйомника, після чого ліфт почав підійматися. Це призвело до численних травм та, як наслідок, загибелі жінки.

Згідно з висновком експерта Харківського науково-дослідного інституту судових експертиз, на момент трагедії ліфт був несправним та не відповідав вимогам.

«Причиною настання 12.09.2017 нещасного випадку зі смертельним наслідком є незадовільний технічний стан ліфту від неналежного технічного обслуговування ліфту працівниками ТОВ «СБРУ «Волиньліфт», які експлуатували ліфт не у відповідності до вимог щодо заборони роботи ліфта з несправними приладами та пристроями безпеки, та діючих посадових та виробничих інструкцій», – йдеться у висновку експерта.

Як зазначається у вироку Луцького міськрайонного суду від 14 лютого, за цією справою судили двох працівників «Волиньліфту»: електромеханіка та майстра дільниці, оскільки саме вони допустили експлуатацію технічно несправного ліфта. 14 лютого вони уклали угоди про винуватість з прокуратурою, у яких визнали себе винними та не заперечували проти призначеного покарання. Суддя ці угоди затвердив.

Відтак працівників «Волиньліфту» визнали винними у порушенні ч.2 ст. 272 ККУ (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель) та призначили їм по року умовно без позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів