Поділитись:

На Волині митники виявили бус, «нафарширований» копченим бочком (фото, відео)

Четвер, 17 лютого 2022, 10:28
На Волині митники виявили бус, «нафарширований» копченим бочком (фото, відео)

На посту «Устилуг» волинські митники виявили схованку в мікроавтобусі: майже центнер копченого бочка заховали у нішах під сидіннями, в панелі приладів над бардачком та в запасному колесі.

Про це у четвер, 17 лютого, повідомили на фейсбук-сторінці Волинської митниці.

Водій при в'їзді в Україну обрав «зелений коридор». Така дія вважається заявою громадянина про те, що переміщувані ним через митний кордон України товари не підлягають письмовому декларуванню, оподаткуванню, не підпадають під встановлені законодавством заборони або обмеження щодо ввезення на митну територію України.

Водночас відповідно до ч. 1 ст. 378 Митного кодексу та Постанови Кабміну «Про обсяги та порядок ввезення громадянами на митну територію України харчових продуктів для власного споживання», їх дозволена загальна маса обмежена. Можна ввозити не більше ніж одну упаковку або загальну масу, яка не перевищує 2 кг кожного найменування на одну особу. 

Тобто, волинянин свідомо порушив митні правила одразу за трьома ознаками: обрав не ту смугу руху, значно перевищив дозволений обсяг харчового продукту, ще й улаштував для його перевезення тайник. Тому, на підставі ст. 511 Митного кодексу за складеним протоколом про порушення митних правил, у нього вилучили копчений бочок вагою 95 кг вартістю понад 8 тисяч гривень, а ще – транспортний засіб, який використовувався для приховування предмету правопорушення. Мікроавтобус Citroen 2007 року виготовлення оцінений фахівцями у понад 157 тисяч гривень.

Згідно зі ст. 483 Митного кодексу, дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, тобто з використанням спеціально виготовлених тайників та інших способів, що утруднюють виявлення таких товарів, тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості товару з його конфіскацією, а також конфіскацію транспортного засобу, де влаштували сховище. Матеріали справи невдовзі передадуть на розгляд суду.

На Волині митники виявили бус, «нафарширований» копченим бочком (фото, відео)На Волині митники виявили бус, «нафарширований» копченим бочком (фото, відео)На Волині митники виявили бус, «нафарширований» копченим бочком (фото, відео)На Волині митники виявили бус, «нафарширований» копченим бочком (фото, відео)На Волині митники виявили бус, «нафарширований» копченим бочком (фото, відео) 

Нагадаємо: нещодавно волинські митники викрили й припинили спробу протиправного імпорту телевізорів на понад 1,2 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 квітня 2024
19 квітня 2024
15 квітня 2024
08 квітня 2024
04 квітня 2024
01 квітня 2024
21 березня 2024
15 березня 2024
13 березня 2024
28 лютого 2024