Поділитись:

На волинській митниці затримали водія з нелегальними телевізорами (фото)

Вівторок, 08 лютого 2022, 10:05
На волинській митниці затримали водія з нелегальними телевізорами (фото)

Волинські митники викрили й припинили спробу протиправного імпорту телевізорів на понад 1,2 млн грн.

Про це йдеться на фейсбук-сторінці Волинської митниці.

На митному посту «Ягодин» виявлено імпортера, який під час ввезення в Україну LED-телевізорів з обладнанням радіодоступу, подав до митного оформлення неправдиві відомості про цей товар.

Зокрема, водій вантажівки, українець, представив митникам товаросупровідні документи, згідно з якими «телевізори в комплекті» китайського виробництва, масою 401 кг, були придбані у Польщі й коштують за курсом НБУ на дату ввезення – 892,8 тисячі гривень. Водночас під час перевірки, в автомобілі була виявлена польська митна декларація.

У ході з'ясування обставин справи волинські митники знайшли копії накладних та інших документів, які засвідчили: фактурна вартість цієї телевізійної апаратури – 1,255 млн грн.

Відтак, складено черговий протокол про порушення митних правил, яке передбачене ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України. Справу скерують до суду для розгляду та прийняття рішення.

Санкція цієї статті передбачає накладення на правопорушника штрафу у вигляді відсоткової вартості товару та його конфіскацію.

На волинській митниці затримали водія з нелегальними телевізорами (фото)На волинській митниці затримали водія з нелегальними телевізорами (фото)На волинській митниці затримали водія з нелегальними телевізорами (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів