Поділитись:

Через «Ягодин» під виглядом будматеріалів завезли товару на понад 300 мільйонів гривень

П'ятниця, 14 січня 2022, 14:08

фото ілюстративне

Волинські митники викрили три компанії, які завозили через «Ягодин» під виглядом будівельних матеріалів спортивне взуття, одяг, комп'ютерне обладнання, телефони.

Про це повідомляє Державна митна служба України у фейсбуці.

У співпраці з іноземними колегами волинські митники викрили три компанії, які під виглядом скловолокнистої сітки імпортували дорожчий товар з Європи. Вартість незаконно ввезеного товару становить понад 300 млн грн.

У 2019 році три українські компанії уклали контракти з іноземними партнерами про купівлю-продаж будівельних матеріалів. Ввозили їх через пункт пропуску «Ягодин» окремими поставками як скловолокнисту сітку.

Щоб перевірити діяльність цих компаній, були надіслані запити до іноземних держав. Інформацію отримали від митних органів 12 країн: Греції, Фінляндії, Румунії, Данії, Угорщини, Швеції, Чехії, Іспанії, Литви, Болгарії, Австрії та Польщі.

Документально підтверджено, що всі три компанії подавали українським митникам неправдиві відомості про ввезений товар. Під виглядом будівельних матеріалів на митну територію України завозили спортивне взуття, одяг, комп'ютерне обладнання, телефони.

За інформацією від митних органів, вартість незадекларованих товарів становить для першого підприємства майже 59 млн грн, для другого – понад 85 млн грн, для третього – понад 158 млн грн.

Митниця склала протоколи про порушення митних правил за ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України, що передбачає накладення штрафу в розмірі сто відсотків вартості товару та його конфіскацію. Протоколи про порушення митних правил волинські митники після завершення провадження скерують до суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів