Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин середи, 16 лютого

Середа, 16 лютого 2022, 21:00

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька і Волині за середу, 16 лютого.

Про День єднання

На Київському майдані сьогодні, відбувалося розгортання 200-метрового прапора України – Волинь долучилась до Всеукраїнського відзначення Дня єднання, оголошеного президентом України Володимиром Зеленським.

У Луцьку до цього дня провели дві окремі акції – на Київському майдані, поруч із будівлею Волинської ОДА, де минулого року у серпні встановили 30-метровий флагшток для найбільшого прапора на Волині, та на вулиці Богдана Хмельницького, поруч із Луцькою міською радою. 

Біля ОДА зібралося кількасот людей. Це представники влади, військові, прикордонники і поліція, учні військового ліцею, чиновники, депутати і пересічні лучани. Ліцеїсти тримали довгий стяг, і разом із ними за нього трималися кілька десятків учасників заходу.

Про «чорних» реєстраторів

Під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради міський голова Ігор Поліщук зазначив, що міськрада продовжує активно боротися з «чорними» реєстраторами, які незаконно переводять житлові квартири на перших поверхах в об'єкти комерційної діяльності. Зокрема, за заявою міської ради відносно одного з таких реєстраторів відкрили кримінальне провадження. Також днями міськрада виграла один із судів щодо оскарження рішення про таке переведення.

Окрім того, за словами Ігоря Поліщука, міська рада готує понад сотню позовів до власників квартир, які незаконним шляхом перевели їх в об'єкти комерційної діяльності.

«Проспект Волі назавжди спаплюжений цими добудовами, частина тротуару вкрадена. На жаль, колись міська рада давала такі погодження», – зазначив, зокрема, мер.

Про естонську розвідку

У Службі зовнішньої розвідки Естонії переконані, що Росія буде готова розпочати повномасштабну військову операцію проти України з другої половини лютого.

«За нашою оцінкою, російські збройні сили готові розпочати повномасштабну військову операцію проти України з другої половини лютого. Після досягнення військової готовності для початку операції потрібне лише політичне рішення», – стверджується в опублікованому повідомленні.

Крім того, естонська розвідка опублікувала карту цілей в Україні, складену, нібито, російською розвідкою. Йдеться про те, що нейтралізація цих цілей може перешкодити командуванню, відновленню та постачанню Збройних Сил України та енергопостачанню України.

Зауважимо, ані у Луцьку, ані на Волині загалом жодної такої цілі для армії РФ, за повідомленням естонської розвідки, немає.

Тим часом держсекретар США Ентоні Блінкен не виключив російського вторгнення в Україну протягом поточного тижня. Президент РФ Володимир Путін, за його словами, заклав все необхідне для здійснення акту агресії проти України. У цьому контексті він згадав про стотисячну російську армію біля кордону, а також військові навчання в сусідній Білорусі.

Інші цікаві та важливі новини:

Надрукувати
мітки:
коментарів