Поділитись:

Прапори та сотні людей: як у Луцьку святкували День єднання (фото, відео)

Середа, 16 лютого 2022, 11:57

Сотні лучан зібралися зранку у середу, 16 лютого на Київському майдані, аби разом з усією Україною підняти державний прапор. 

День єднання, днями запроваджений новим указом президента Володимира Зеленського, має на меті згуртувати українців на фоні можливого російського вторгнення. 

 

 

У Луцьку до цього дня провели дві окремі акції – на Київському майдані, поруч із будівлею Волинської ОДА, де минулого року у серпні встановили 30-метровий флагшток для найбільшого прапора на Волині, та на вулиці Богдана Хмельницького, поруч із Луцькою міською радою. 

Біля ОДА зібралося кількасот людей. Це представники влади, військові, прикордонники і поліція, учні військового ліцею, чиновники, депутати і пересічні лучани. Ліцеїсти тримали довгий стяг, і разом із ними за нього трималися кілька десятків учасників заходу. 

 

 

У вітальному слові голова Волинської ОДА Юрій Погуляйко наголосив на важливості такого єднання, і сказав, що Волинь у ньому солідарна з усією Україною. Командир бригади територіальної оборони на Волині Олександр Скумбрій закликав усіх охочих віком від 18 до 55 років вступати у батальйони територіальної оборони, аби захищати свій дім від ворога. 

 

 

 

Одна із учасниць заходу, депутатка Луцької райради від Громадянського Руху «СВІДОМІ» Оксана Урбан пояснила, що для неї важливо бути разом зі співвітчизниками в такий тривожний час. 

«Це досить гарне нове свято, яке українці будуть святкувати багато років. Коли всі говорять про ескалацію, коли ми так довго у стані війни з Росією, психоемоційний стан українців погіршується, з'являться страх. Тому цей день – гарний переломний момент. Українці об'єдналися у багатьох містах і селах, вийшли на площі, підняли прапори і заспівали гімн. А ще сьогодні день незалежності Литви, яка підтримує нас у нашій боротьбі, тому для мене цей день символічний і в цьому сенсі», – розповіла вона. 

 

 

 

 

О 10:00 над Луцьком під гімн України підняли найбільший синьо-жовтий стяг. Як це було, дивіться на наших фото. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів