Поділитись:

У Луцьку оштрафували пішохода, якого збив автомобіль

Середа, 16 лютого 2022, 16:24

фото ілюстративне

Луцький суд призначив 850 грн штрафу пішоходу, через якого сталася ДТП. 

Про це повідомляє ZAXID.NET.

Аварія сталася 16 жовтня 2021 року близько 19:00. Пішохід, який не мав на одязі світловідбивальних елементів, вийшов на неосвітлювальний перехід на проспекті Волі у Луцьку. Водій автомобіля Renault Kangoo не встиг вчасно загальмувати, відтак сталась аварія, внаслідок якої пішохід отримав травми.

Слідчі з'ясували, що в момент ДТП пішохід перебував у стані сп'яніння – вміст алкоголю в його крові становив 2,4 проміле, що в 12 разів перевищує норму. Також поліцейські встановили, що водій Renault не мав технічної можливості уникнути наїзду, оскільки чоловік несподівано вийшов на проїжджу частину.

У суді чоловік свою провину визнав лише частково. Він зазначив, що водій також порушив правила ПДР, оскільки повинен був зреагувати та зупинитись перед пішохідним переходом.

Суддя дійшов до висновку, що винуватість пішохода підтверджується. Відтак його визнали винним у порушенні ст. 124 КУпАП (порушення ПДР, що спричинило пошкодження транспортного засобу) та призначили йому 850 грн штрафу. Чоловік повинен заплатити ще 494 грн судового збору.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів