Поділитись:

У центрі Луцька перехожі читали вірші (відео)

Середа, 16 лютого 2022, 17:02
У центрі Луцька перехожі читали вірші (відео)

Лучанин Максим Благовірний організував у центрі міста читання віршів. 

На акцію його надихнуло звернення президента Володимира Зеленського до українців, яке той записав у понеділок, 14 лютого. 

У своєму зверненні Зеленський закликав людей єднатися на фоні загрози російського вторгнення. Тому у загальноукраїнський День єднання, у середу, 16 лютого Максим Благовірний вийшов на Театральну площу, де поряд зі стелою героям Небесної сотні, АТО та ООС читав вірші. 

Акція тривала більше години, однак участь взяло небагато людей. Організатор пов'язує це з тим, що не було жодних анонсів. Ідея виникла вчора, а сьогодні її вже втілили у життя. 

«Я сам відчував таку потребу. Під'єднав до цієї справи друзів, сім'ю. Хтось допоміг зі звуком. Донька вибрала вірші, деякі переклала на французьку. Я читав шматок українською, а вона французькою. Гімн України німецькою читали, англійською були вірші. Дітки розповідали гуморески. Було багато гарних читців. Задіяв дружину, батько прийшов, донька», – розповідає він. 

Учасники читали вірші з пам'яті, гуглили і зачитували в мікрофон улюблені уривки. Звучала Ліна Костенко, Віра Омелянчук, Дмитро Білоус та багато інших поетів і поеток. 

«Нехай цей день буде черговим чекпойнтом, точкою відліку, коли ми відчуємо поруч дружнє плече сусіда чи сусідки», – закликав організатор заходу Максим Благовірний. 

Нагадаємо: 16 лютого у Луцьку та Україні вперше святкували День єднання. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів