Поділитись:

«Мама сказала, що і сама би записалася»: Положинський розповів, чому пішов у тероборону

Середа, 16 лютого 2022, 13:44
«Мама сказала, що і сама би записалася»: Положинський розповів, чому пішов у тероборону

Відомий музикант, екслідер гурту «Тартак» Олександр Положинський розповів, чому прийняв рішення вступити до лав територіальної оборони. 

У коментарі журналістам сайту новин Луцька «Конкурент» музикант сказав, що рішення було виваженим, і питання, чи варто вступати, взагалі не стояло. 

«В умовах потенційної ворожої навали постало питання – як мені діяти. Версія втікати не розглядається. З усіх потенційних варіантів найбільш прийнятним для мене виявився запис до резерву територіальної оборони. Бо він:

  1. Не потребує військового фаху і досвіду, якого в мене немає.
  2. Вписуюся у віковий ценз.
  3. Менші вимоги щодо стану здоров‘я.
  4. Є можливість проходити військовий вишкіл та здобувати необхідні знання й вміння.
  5. Знаєш як діяти й до кого звертатися за наказами у випадку російського нападу – в тому числі у випадку наступу з Білорусі.
  6. Обіцяють в разі необхідності видати зброю.
  7. Разом з тим в мирний час маєш змогу займатися своєю роботою – в моєму випадку творчістю», – сказав Положинський.

На питання, чи підтримали це рішення рідні, музикант відповів: його підтримала мама. 

«Мама сказала, що і сама би записалася в тероборону. Іншим рідним і близьким я завчасно не повідомляв – всі дізналися вже по факту. Хтось питає навіщо. Хтось говорить слова підтримки. Є вже друзі, які почали цікавитися можливістю самим записатися – це мене теж надихає. Я розумію свою відповідальність, як громадянина, за майбутнє України і свого власного майбутнього без своєї країни я не бачу. І ще я вважаю, що в єдності наша сила. Тож якщо всі дієздатні громадяни, крім своєї основної діяльності, знайдуть можливість реалізувати себе в додатковій роботі по захисту Батьківщини та допомоги іншим людям – в теробороні, в рятувальних, медичних та інженерних службах, в інших об‘єднаннях добровольців – жоден ворог не наважиться напасти», – наголосив Олександр Положинський.

Нагадаємо: 16 лютого у Луцьку та Україні вперше святкували День єднання. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024