Поділитись:

У Луцьку за 500 мільйонів гривень модернізують три спортивні школи (фото, відео)

Середа, 16 лютого 2022, 11:11

Департамент інфраструктури Волинської облдержадміністрації оголосив тендери на три спортивні об’єкти в Луцьку. В місті мають добудувати спортзал для ігрових видів спорту до ОДЮСШ на вулиці Шевченка, реконструювати дитячо-юнацьку школу олімпійського резерву плавання на проспекті Грушевського та добудувати спортивно-тренувальний центр до ДЮСШ №3, що на вулиці Глушець.

Торги тривають на сайті державних закупівель Prozorro до середини березня 2022 року, повідомляють Волинські новини.

Ідеться відразу про три тендери на реконструкцію будівлі Обласної дитячо-юнацької спортивної школи Волинської обласної ради з добудовою спортивного залу для ігрових видів спорту на вулиці Шевченка, 3 (очікувана вартість робіт становить 176,239 млн грн), реконструкцію комунального закладу «Спеціалізована дитячо-юнацька школа олімпійського резерву плавання» на проспекті Грушевського, 2а (очікувана вартість робіт – 64,733 млн грн) і реконструкцію будівель КЗ ДЮСШ № 3 Луцької міської ради з добудовою спортивно-тренувального центру на вулиці Глушець, 20 (257,723 млн грн).

Роботи хочуть провести за кошти державного та місцевих бюджетів. У цілому на модернізацію цих спортивних шкіл спрямують до 498,694 млн грн.

Відповідно до тендерної документації, реконструкція будівлі Обласної дитячо-юнацької спортивної школи з добудовою спортивного залу для ігрових видів спорту на вулиці Шевченка, 3 включатиме реконструкцію наявної двоповерхової будівлі загальною площею 4005 м2 із 688 місцями на трибунах і територією благоустрою площею 3924 м2, а також добудову нової двоповерхової будівлі проектною площею 8192 м2 із трибунами на 3500 місць.

Проект передбачає розширення полів для волейболу та гандболу, трибуни телескопічного типу, систему хронометрії та відеотрансляцій, оновлення освітлення, систему вентиляції з кондиціюванням, розсувні системи захисту від прямого сонячного світла на віконних конструкціях, аудіосистему, влаштування допінгцентру, пресцентру з необхідним набором обладнання, ремонт або заміну покриттів ігрових майданчиків, набір роздягалень із душовими приміщеннями, комплекс тренерських кімнат, повний комплекс заходів щодо інклюзивного доступу, автономну систему опалення, влаштування на покрівлі сонячних батарей, заміну віконних конструкцій на енергоефективні, утеплення фасаду, приміщення для харчування відвідувачів, приміщення для тимчасового перебування спортсменів і тренерського складу, благоустрій території, влаштування паркування для автомобілів відвідувачів, ремонт всіх приміщень і заміну всіх мереж (і зовнішніх, і внутрішніх) у наявній будівлі ОДЮСШ.

Проект реконструкції Спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву плавання на проспекті Грушевського, 2а в Луцьку охоплює площу 2338 м2 із територією благоустрою площею 1600 м2 та включає облаштування спортивного майданчика з гумовим покриттям площею 608 м2.

Основні роботи передбачають заміну системи водопідготовки, водопостачання та біохімічної очистки всієї системи двох басейнів, забезпечення теплопостачання школи шляхом влаштування теплових помп і від’єднання від централізованої системи, влаштування системи замкнутого циклу переливу у двох басейнах, повноцінної системи вентиляції з кондиціюванням та підігрівом, реконструкцію приміщення великого басейну, влаштування розсувних систем для глядачів, демонтаж огороджувальних віконних конструкцій, влаштування трибун на перекритті господарських приміщень, капітальний ремонт всіх приміщень, заміну систем водопостачання, теплопостачання, електропостачання, забезпечення повноцінного комплексу для реабілітації спортсменів, заходи щодо інклюзивності, влаштування тренажерного залу, необхідного комплексу приміщень для занять «сухим плаванням», комплексу приміщень для перебування тренерського складу, приміщення для перебування матерів з дітьми, кардіозалу, заміну вишок для стрибків у воду та влаштування мультифункціонального майданчика.

Натомість реконструкція будівель КЗ ДЮСШ № 3 із добудовою спортивно-тренувального центру на вулиці Глушець, 20 охоплюватиме наявні двоповерхові будівлі площею 1491,5 м2, територію благоустрою площею 7946 м2, спортивний майданчик для метання ядра (221 м2), спортивний мультифункціональний майданчик із гумовим покриттям (1519 м2), спортивний майданчик для метання списа (1403 м2), спортивний майданчик для стрибків зі списом (119 м2) і мале футбольне поле зі штучною травою площею 800 м2.

Згідно з проєктом, роботи включатимуть ремонт корпусу № 1: влаштування вентильованого утепленого фасаду, теплоізольованої покрівлі, ремонт всіх приміщень цокольного поверху, заміна дверей і вікон, заміна всіх мереж водопостачання, водовідведення, електропостачання (і зовнішніх, і внутрішніх), влаштування системи внутрішнього пожежогасіння, систем оповіщення, охорони, ремонт адміністративних приміщень першого та другого поверхів, влаштування системи теплопостачання, комплекс реабілітаційних приміщень для спортсменів, облаштування системи фіксації часу, рахунку з табло, аудіо-, відеосупроводу змагань, ремонт всіх роздягалень, душових, санвузлів, влаштування тренажерного залу в цокольному приміщенні, облаштування приміщення для важкої атлетики та заходи щодо інклюзивності.

На місці корпусу № 2 мають облаштувати спортивно-тренувальний центр із закритим переходом до корпусу № 1. Проєкт передбачає закритий зал для ігрових видів спорту з повним набором приміщень для функціонального використання (душові, тренерські тощо).

Окрім того, на території ДЮСШ № 3 проведуть благоустрій, зокрема, на земельній ділянці облаштують відкриті ігрові майданчики для занять волейболом, футболом, баскетболом, майданчики для тренажерів просто неба, дитячі ігрові майданчики, зону для метання ядра та списа.

Усі роботи планують закінчити до 31 грудня 2023 року. Гарантійний термін експлуатації згаданих об’єктів спортивної інфраструктури після завершення реконструкції становитиме десять років.

Нагадаємо, у держбюджеті 2022 року на розвиток спортивної інфраструктури передбачено 2,7 мільярда гривень. Аби отримати кошти цієї субвенції, в області розпочали підготовку проєктно-кошторисної документації на реконструкцію кількох об’єктів.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів