Поділитись:

Вперше в історії: SpaceX планує вивести туриста у відкритий космос

Середа, 16 лютого 2022, 07:46
Вперше в історії: SpaceX планує вивести туриста у відкритий космос

У SpaceX запланували вперше в історії вивести у відкритий космос туриста.

Про це повідомили у компанії, передає «Громадське».

Замовив усі три місії мільярдер Джаред Айзекман. Першу подібну він організував восени 2021 року. Тоді Crew Dragon вперше відправив на орбіту екіпаж з чотирьох людей, які не були професійними астронавтами. Місія тривала три дні, екіпаж лише спостерігав за Землею.

Тепер SpaceX оголосила, що Джаред Айзекман замовив у компанії ще три місії. Програму назвали Polaris. Перший політ відбудеться вже цього року, у четвертому кварталі. Місія триватиме п'ять днів. Корабель не стикуватиметься із МКС.

Головною особливістю місії стане перший вихід туриста у відкритий космос. Оскільки Crew Dragon не має проміжної камери, всі четверо членів екіпажу надягнуть скафандри, після чого корабель зрівняє тиск з космосом і екіпаж відкриє основний люк корабля. Передбачається, що після цього з апарату вийде один з астронавтів.

Для цієї місії SpaceX розробить нові скафандри, призначені для виходу в космос, а не на випадок раптової розгерметизації капсули. Також у цій місії SpaceX протестує зв'язок корабля із супутниками Starlink за допомогою лазерних приймачів.

Друга місія за програмою також проходитиме на Crew Dragon, а в третій астронавтів відправлять до космосу вже на Starship – це буде перший політ з людьми на борту для цього космічного корабля. Дата другого та третього польотів не називається.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів