Поділитись:

Вздовж кордону фіксують переміщення російських військ, – Головнокомандувач ЗСУ

Вівторок, 15 лютого 2022, 15:40

Збройні сили України фіксують переміщення російських військ вздовж українського кордону та в Криму. Проте наразі їхня чисельність кардинально не збільшується.

Про це повідомив головнокомандувач Збройних сил України, генерал-лейтенант Валерій Залужний, пише Суспільне.

«Ми побачили максимальну кількість, яка є і яка знаходиться постійно в русі, вони змінюють місця дислокації, переміщуються. Це здійснюється від тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим і аж до Республіки Білорусь. Так, ми фіксуємо їхнє переміщення. Сказати, що просто зараз відбулось кардинальне їх збільшення, я не можу», – повідомив головнокомандувач.

Він також повідомив, що наразі вздовж українського кордону сконцентровано близько 120 тисяч російських військових, обʼєднаних у 85-87 батальйонно-тактичних груп. Ще 20 батальйонно-тактичних груп знаходяться у постійному русі.

Водночас американський телеканал CBS з посиланням на джерела в американському керівництві повідомив, російські війська перемістили артилерію у бойові позиції для нападу. Про це свідчать супутникові знімки, які мають у своєму розпорядженні США. Крім цього, телеканал повідомляє, що деякі російські підрозділи також висунулися «на атакувальні позиції». Зокрема, йдеться про артилерійські підрозділи та ракетні установки великої дальності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
10:28
28 березня 2024
27 березня 2024
20:57
14:09