Поділитись:

У Ковельському районі хочуть будувати сміттєпереробне підприємство

Понеділок, 14 лютого 2022, 11:40
У Ковельському районі хочуть будувати сміттєпереробне підприємство

фото з презентації

У Ковельському районі можуть збудувати сучасне підприємство поводження з твердими побутовими відходами за європейськими стандартами.

Про це йшлося під час зустрічі із директором ПП «Гігаджоуль», почесним доктором Крістіаном Чернером із Австрії, яка відбулася у Вишнівській громаді.

На прикладах своїх підприємств, які протягом останніх 40 років запрацювали в різних країнах Європи, доктор Чернер розповів про їх мінімалістичний вплив на довкілля. Він зазначив, що сьогодні громада захоронює 100 % відходів, а європейський метод гарантує сортування і вивезення на спалювальні і переробні заводи України, з якими вже укладені відповідні угоди,  95 % твердих побутових відходів і лише 5 %  – підлягатиме захороненню в подрібненому вигляді на території такого об’єкта.

Вже на слуху не перший місяць інформація щодо можливого розміщення такого стратегічно-важливого об’єкта на території Вишнівської громади.  

«Від нашої громади необхідна лише земельна ділянка, що відповідатиме певним критеріям та, як і будь-яка інвестиційно-приваблива територія, вона повинна мати комунікації (під’їзд, світло та ін.).  Якщо ми знайдемо  таку ділянку, то до неї будуть певні вимоги, бо інакше ні проєкт, ні, тим більше його будівництво чи навіть введення в експлуатацію, не буде можливим. А жоден інвестор, навіть український, вкладаючи власні кошти, ризикувати не захоче», – йдеться в повідомленні.

Робоча зустріч – це ще не громадські обговорення, це лише заява про наміри інвестора.

«Сьогодні є пропозиція від інвестора, який за власні кошти, без залучення коштів з місцевого бюджету, пропонує послуги за європейськими стандартами. Завдяки цьому є можливість зробити нашу громаду по-європейськи чистою, а не зоною екологічного лиха в найближчі роки. Отже: сьогодні є пропозиція від потенційного інвестора і заява про наміри. А бути чи не бути європейському об’єкту на території громади – вирішувати  нам з вами разом», – наголошують в громаді.

Почесний доктор Крістіан Чернер запропонував своїм коштом забезпечити поїздку до Австрії кільком представникам громади, враховуючи гендерний підхід до формування делегації, щоб переконатись в безпечності такого об’єкта для мешканців прилеглих  до нього територій та екології.   

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 квітня 2024
17 квітня 2024
16 квітня 2024
10 квітня 2024
09 березня 2024
15 лютого 2024
02 лютого 2024
01 лютого 2024
18 січня 2024
20 листопада 2023