Поділитись:

Змінився лідер у медальному заліку після половини Олімпіади-2022

Неділя, 13 лютого 2022, 00:33
Змінився лідер у медальному заліку після половини Олімпіади-2022

У Пекіні закінчився восьмий змагальний день Олімпіади-2022. Це означає, що на Олімпійських іграх у Пекіні закінчилася перша половина змагань.

Про це пише Суспільне Спорт.

У суботу, 12 лютого, відбулися змагання у 12 видах спорту – гірськолижному спорті, біатлоні, бобслеї, лижних перегонах, кьорлінгу, фігурному катанні, хокеї, лижному двоборстві, скелетоні, стрибках з трампліна, сноубордингу та ковзанярському спорті.

Комплекти медалей були розіграні у шести видах спорту. Останні нагороди були розіграні у скелетоні, де історичне «золото» для своєї країни здобула німкеня Ганна Нейс.

Після восьми змагальних днів Україна все ще залишається без медалей. Найкращі результати у цей день Україна показала у біатлоні: Дмитро Підручний та Артем Прима фінішували у топ-15 у спринтерській гонці.

Найбільшу кількість нагород за підсумками восьмого змагального дня Олімпіади-2022 здобули спортсмени з Німеччини та Норвегії – по три. Причому норвежці взяли два «золота»: Йоганнес Бьо тріумфував у біатлоні, а Маріус Ліндвік – у стрибках з трампліна.

Усі медалісти восьмого змагального дня Олімпіади-2022

  • Біатлон (спринт, чоловіки): 1. Йоганнес Бьо (Норвегія), 2. Кантен Фійон-Майє (Франція), 3. Тарьєй Бьо (Норвегія)
  • Лижні перегони (естафета, жінки): 1. ОКР, 2. Німеччина, 3. Швеція
  • Скелетон (жінки): 1. Ганна Нейс (Німеччина), 2. Жаклін Нарракотт (Австралія), 3. Кімберлі Бос (Нідерланди)
  • Стрибки з трампліна (великий трамплін, чоловіки): 1. Маріус Ліндвік (Норвегія), 2. Рьою Кобаяші (Японія), 3. Карл Гейгер (Німеччина)
  • Сноубординг (сноуборд-кросс, змішаний турнір): 1. Нік Баумгартнер/Ліндсі Джекобелліс (США), 2. Омар Візінтін/Мікела Мойолі (Італія), 3. Еліот Гронден/Мерьєта Одін (Канада)
  • Ковзанярський спорт (500 метрів, чоловіки): 1. Гао Тінюй (Китай), 2. Чха Мін Гю (Республіка Корея), 3. Ватару Морісіге (Японія)

Лідерство за підсумками першої половини Олімпіади-2022 продовжує утримувати Німеччина. Вдалося це німцям завдяки перемозі скелетоністки Ганни Нейс, яка виграла восьме «золото» команди у Пекіні.

Абсолютними лідерами за кількістю медалей є скелетоністи з Норвегії. Після восьми днів Олімпіади-2022 вони мають вже 17 нагород (вісім – золоті).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів