Поділитись:

Лідерство перехопила Австрія: медальний залік Олімпіади-2022 після шостого змагального дня

П'ятниця, 11 лютого 2022, 01:18
Лідерство перехопила Австрія: медальний залік Олімпіади-2022 після шостого змагального дня

У Пекіні минув шостий змагальний день Олімпіади-2022. У четвер, 10 лютого відбулися змагання у 12 видах спорту – гірськолижному спорті, бобслеї, лижних перегонах, кьорлінгу, фігурному катанні, фристайлу, хокеї, санному спорті, скелетоні, стрибках з трампліна, сноубордингу та ковзанярському спорті.

Про це пише Суспільне Спорт.

Комплекти медалей були розіграні у семи видах спорту. Зокрема, останні медалі Олімпіади-2022 були розіграні у санному спорті, ще за два комплекти нагород боролися у сноубордингу.

Збірна України все ще без медалей за підсумками шести змагальних днів. Найкращим шансом поборотися за нагороду був дебютний командний турнір з лижної акробатики, проте Україна через три позитивних тести на коронавірус у ньому не виступила.

Найбільшу кількість медалей у п'ятий змагальний день здобули спортсмени з США та Австрії – по три. Причому усі три нагороди, які вигравали американські спортсмени, виявилися золотими.

Усі медалісти шостого змагального дня Олімпіади-2022:

  • Гірськолижний спорт (комбінація, чоловіки): 1. Йоганнес Штрольц (Австрія), 2. Александр Аамодт Кільде (Норвегія), 3. Джеймс Кроуфорд (Канада)
  • Лижні перегони (класична гонка на 10 км, жінки): 1. Тереза Йохауг (Норвегія), 2. Кертту Нісканен (Фінляндія), 3. Кріста Пармакоскі (Фінляндія)
  • Фігурне катання (чоловіки): 1. Нейтан Чен (США), 2. Юма Каґіяма (Японія), 3. Шома Уно (Японія)
  • Фристайл (лижна акробатика, командний турнір): 1. США, 2. Китай, 3. Канада
  • Сноубординг (хафпайп, жінки): 1. Хлоє Кім (США), 2. Керальт Кастеллет (Іспанія), 3. Сена Томіта (Японія)
  • Сноубординг (сноуборд-крос, чоловіки): 1. Алессандро Хеммерле (Австрія), 2. Еліот Гронден (Канада), 3. Омар Візінтін (Італія)
  • Ковзанярський спорт (5000 метрів, жінки): 1. Ірене Схаутен (Нідерланди), 2. Ізабель Вайдеман (Канада), 3. Мартіна Саблікова (Чехія)

За підсумками шостого змагального дня лідерство у медальному заліку продовжує утримувати збірна Німеччині. Завдяки «золоту» у командному турнірі з санного спорту німці випереджають Норвегію.

Відбулася зміна лідера у контексті загальної кількості медалей на Олімпіаді. Лідерство перехопила збірна Австрії, яка вже виграла у Пекіні 13 нагород.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів