Поділитись:

НАБУ та САП зловили на хабарі депутата Київради від «Слуги Народу» (відео)

Середа, 09 лютого 2022, 22:19

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили депутата Київської міської ради від фракції «Слуга Народу» на одержанні хабаря.

Про це повідомляє «Громадське».

За даними журналіста Олега Новікова, йдеться про Владислава Трубіцина – він є депутатом Київради від фракції «Слуга Народу» й головою постійної комісії з питань підприємництва, промисловості та міського доброустрою. Офіційно слідство не називає імені фігуранта.

Як зазначає «Слово і Діло», за версією слідства, депутат разом із п'ятьма пособниками вимагав та одержав 1,5 млн грн неправомірної вигоди від приватного підприємця за встановлення МАФів у Києві.

 

Згідно з офіційним повідомленням НАБУ, депутата Київради та інших фігурантів викрили на одержанні 1,26 млн грн неправомірної вигоди за сприяння в організації роздрібної торгівлі у Києві.

Окрім депутата, серед фігурантів справи: його помічник, директор комунального підприємства, заступники директора комунального підприємства, наближена до депутата людина.

За даними ЗМІ, наразі затримали неофіційного помічника депутата. Самого політика ще шукають, його поки не затримували.

У НАБУ також повідомили, що депутата та інших викритих фігурантів затримали. Наразі вирішується питання про повідомлення їм про підозру.

Слідчі вказують, що фігуранти організували схему отримання хабарів за забезпечення перемоги в електронних торгах на право розміщення точок сезонної пересувної торгівлі та їхнього подальшого безперешкодного використання. Йшлося про сім локацій у Дарницькому, Дніпровському, Шевченківському районах Києва. Свої «послуги» учасники схеми оцінили в 1,39 млн грн на рік, які згодом вони планували розподілити між собою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 березня 2024
18 березня 2024
13 березня 2024
28 лютого 2024
27 лютого 2024
26 лютого 2024
25 лютого 2024
22 лютого 2024
20 лютого 2024
19 лютого 2024