Поділитись:

У Луцькому районі ремонтують дорогу між Ківерцями й Дачним (фото)

Середа, 09 лютого 2022, 10:36
У Луцькому районі ремонтують дорогу між Ківерцями й Дачним (фото)

У Волинській області стартував ремонт регіонального автошляху Р-14 Луцьк – Ківерці – Маневичі – Любешів – Дольськ на ділянці Дачне - Ківерці.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Служби автомобільних доріг у Волинській області.

У 2022 році дорожники продовжують відновлювати одну з найважливіших транспортних артерій області – регіональний автошлях Р-14 Луцьк – Ківерці – Маневичі – Любешів – Дольськ.
Ремонтні роботи стартували на ділянці протяжністю майже 5 кілометрів між селом Дачне і містом Ківерці.

У вівторок. 8 лютого, дорожники приступили до фрезерування зношеного дорожнього покриття. Водночас проводять роботи з розбирання 6-метрового мосту, розташованого поблизу м. Ківерці, який буде відремонтований.

Проєктною документацією під час ремонту цієї ділянки дороги передбачено провести посилення основи та влаштувати два шари асфальту, а також виконати комплекс робіт з організації та забезпечення безпеки дорожнього руху: нанести розмітку, встановити нові дорожні знаки, бар’єрне і пішохідне огородження, влаштувати лінію зовнішнього освітлення у с. Жабка та острівці безпеки на пішохідних переходах у м. Ківерці. 

Також на цьому відтинку дороги встановлять нові автопавільйони, а у межах населених пунктів прокладуть тротуарні та пішохідні доріжки.

Ремонтні роботи виконує підрядне підприємство ТзОВ «Луцькавтодор-Сервсіс».

Дорога Р-14 протяжністю 154,2 км бере свій початок в Луцьку, і, пролягаючи територіями колишніх Ківерцівського, Маневицького, Камінь-Каширського і Любешівського районів, з’єднує обласний центр Волині з пунктом пропуску «Дольськ» на українсько-білоруському кордоні. Це автошлях з високою інтенсивністю руху, у тому числі – великовагових транспортних засобів.

Ремонтувати дорогу розпочали у 2020 році. Тоді відновили майже 12 км шляху на відрізках від вул. Сосюри у Луцьку до с. Дачне та від м. Ківерці до кінця с. Озеро. 
У 2021 році ремонтом охопили ще понад 14 км дороги, з яких майже на 8 км влаштували верхній шар дорожнього покриття. 

Відновлювали такі ділянки:

  • 2,9 км по селищу Колки;
  • 4,1 км між населеними пунктами Озеро – Тростянець;
  • 1,5 км по селу Розничі (у вирівнюючому шарі, ремонт продовжать у 2022 році);
  • 5,6 км на під’їзді до міжнародного пункту пропуску «Дольськ» – «Мохро» (у верхньому шарі  4,9 км, роботи продовжать у 2022 році).

Окрім завершення ремонту на ділянках, які розпочали відновлювати торік, ремонтуватимуть й інші відтинки автошляху Р-14, зокрема по місту Ківерці та від перетину з автошляхом М-07 до смт Маневичі. Також у планах 2022 року – відновлення мосту через р. Стир у селищі Колки.

Аби вберегти відновлену дорогу Р-14 від руйнування перенавантаженими транспортними засобами у нинішньому році неподалік селища Колки змонтують майданчик автоматичного габаритно-вагового контролю Weight-in-Motion (WiM).

У Луцькому районі ремонтують дорогу між Ківерцями й Дачним (фото)У Луцькому районі ремонтують дорогу між Ківерцями й Дачним (фото)У Луцькому районі ремонтують дорогу між Ківерцями й Дачним (фото)У Луцькому районі ремонтують дорогу між Ківерцями й Дачним (фото)У Луцькому районі ремонтують дорогу між Ківерцями й Дачним (фото)

Нагадаємо, на автодорозі Р-15 Ковель – Володимир – Червоноград – Жовква на ділянці від Ковеля до Турійська тривають роботи, які дозволяють вести погодні умови.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
09 березня 2024
23:57
06 березня 2024
23 лютого 2024
02 лютого 2024
19 січня 2024
20 жовтня 2023
13 жовтня 2023
04 жовтня 2023
26 вересня 2023
24 вересня 2023