Поділитись:

У цьому році на популяризацію української кухні витратять 2 млн гривень

Вівторок, 08 лютого 2022, 04:42
У цьому році на популяризацію української кухні витратять 2 млн гривень

Голова Державного агентства України з розвитку туризму Мар'яна Олеськів повідомила про виділення близько 2 млн грн на реалізацію стратегії з популяризації української кухні у 2022 році.

Про це пише «Інтерфакс-Україна».

За її словами, ще 4 млн грн піде на проведення в Україні гастрономічної конференції Gastromasa. Крім того, вона зазначила, що 50 млн грн, передбачених відомству на маркетингові програми, також включають просування гастрономії.

«У нас є справді класна кухня, добре розвинена гастрономія, ресторанна культура та бізнес. Це може стати одним із таких турпродуктів, який привабить іноземного туриста», – додала Олеськів.

Олеськів зазначила, що у питанні популяризації гастрокультури Держтуризму працюватиме спільно з Міністерством культури та інформаційної політики України. Зокрема йдеться про роботу з дослідниками та шеф-кухарями. У відомстві планують ідентифікувати регіональні кухні по окремих регіонах, сформувати кошик продуктів та страв для просування у світі, а також запускати відповідні рекламні кампанії.

«Наше завдання – працювати з шефами, допомагати їм вчиться, привозити сюди інших шефів, привозити міжнародні заходи, говорити з різними міжнародними заходами, щоб вони запрошували наших шефів. Коли цей нетворкінг здійсниться, це стане великим плюсом для розвитку гастрономії тут», – зазначила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів