Поділитись:

Президент США заявив про вбивство лідера «Ісламської держави» під час операції в Сирії

П'ятниця, 04 лютого 2022, 02:37

Президент США Джо Байден заявив, що під час операції американських військових у Сирії вбили лідера «Ісламської держави» Абу Ібрагіма аль-Гашемі аль-Кураші.

Про це йдеться в заяві Байдена, пише Hromadske.ua.

Він зазначив, що минулої ночі американські військові за його вказівкою провели контртерористичну операцію на північному заході Сирії. Під час неї вбили лідера терористичної організації Абу Ібрагіма аль-Гашемі аль-Кураші, який був очільником «Ісламської держави» з жовтня 2019 року.

За словами Байдена, усі американці безпечно повернулися з операції. Також він пообіцяв зробити звернення перед американськими громадянами.

Як пише CNN, це була наймасштабніша операції США у Сирії після операції 2019 року, коли вбили попереднього лідера організації Абу Бакра аль-Багдаді. 

Волонтерська організація в Сирії «Білі шоломи» повідомляє, що внаслідок операції загинули щонайменше 13 людей, зокрема шестеро дітей та чотири жінки. Ще дві людини отримали поранення.

Свідки розповіли CNN, що операція була націлена на будинок у сирійсько-турецькому прикордонному районі Атмех (провінція Ідліб). Спершу, за словами свідків, були обстріли та вибухи, після чого відбулася висадка американських військових. Волонтери зазначили, що будівля була частково зруйнована.

На брифінгу Байден уточнив, що рейд провели бійці Сил спеціальних операцій під контролем Центрального командування США. Для мінімізації жертв серед цивільних відмовилися від авіаудару та вирішили провести наземну операцію.

Під час рейду Абу Ібрагім аль-Гашемі аль-Кураші підірвав будівлю, де переховувався. Президент США також підтвердив загибель дітей і дружин аль Кураші, але не уточнив, скільки загалом загинуло людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 березня 2024
25 березня 2024
18:47
20 березня 2024
17 березня 2024
08 березня 2024
01 березня 2024
29 лютого 2024
23 лютого 2024
18 лютого 2024