Поділитись:

Нардепа-хабарника зі «Слуги народу» НАБУ оголосило у розшук

Четвер, 03 лютого 2022, 15:38
Нардепа-хабарника зі «Слуги народу» НАБУ оголосило у розшук

Нардепа з фракції «Слуга народу», якого нещодавно зловили на хабарі у понад пів мільйона гривень, НАБУ оголосило у розшук.

Про це повідомили на сайті Національного антикорупційного бюро України.

У четвер, 3 лютого, Національне бюро оголосило в розшук народного депутата України Сергія Кузьміних, викритого на одержанні 558 тисяч гривень неправомірної вигоди. Рішення ухвалили через систематичну неявку підозрюваного на виклики правоохоронних органів, відсутність його за місцем проживання, переховування від детективів НАБУ.

Нардепа-хабарника зі «Слуги народу» НАБУ оголосило у розшук

Нагадаємо, 28 січня Національне антикорупційне бюро викрило чинного народного депутата України «на гарячому» під час отримання хабаря у 558 тисяч гривень. Сергій Кузьміних також є головою підкомітету з питань фармації та фармацевтичної діяльності Комітету Верховної Ради України з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування.

31 січня Генеральний прокурор підписав повідомлення про підозру за ч. 2 ст. 369-2 КК України вказаному народному депутату.

Відповідно до приписів ст. ст. 111 та 135 КПК України це повідомлення про підозру скерували за місцем роботи – до Верховної Ради України та за відомими місцями проживання та реєстрації, отже з 31 січня 2022 року народний депутат в розумінні Кримінального процесуального кодексу України набув статусу підозрюваного, що відповідно до ст. 42 КПК України покладає на зазначену особу низку обов’язків, зокрема прибути до слідчого, прокурора або суду за першою вимогою.

Хоча підозрюваного належним чином повідомили заздалегідь про дати, час та місце запланованих процесуальних дій, повістки про виклик народний обранець проігнорував.

31 січня  захисник нардепа повідомила телефоном слідству, що наразі депутат знаходиться у закладі охорони здоров’я та на виклик не прибуде. Однак, ані сам нардеп, ані його захисник не повідомили слідству про заклад охорони здоров'я, в якому начебто перебуває підозрюваний. Таким чином дії підозрюваного щодо ухилення від явки та не повідомлення про місце свого знаходження мають характер переховування від органів досудового розслідування, що є безумовною підставою для оголошення його у розшук.

Нагадаємо, лідер фракції «Слуга Народу» Давид Арахамія заявив, що у політичній силі дізналися про викриття Кузьміних зі ЗМІ, а сам народний депутат «мав від команди величезний кредит довіри».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів