Поділитись:

Слизька дорога та відсутність парковки: у Луцьку вагітні скаржаться на поганий доїзд до пологового (відео)

Середа, 02 лютого 2022, 19:46
Слизька дорога та відсутність парковки: у Луцьку вагітні скаржаться на поганий доїзд до пологового (відео)

У Луцьку – тотальна ожеледиця. Однак, якщо центральні вулиці ще якось посипають спеціальною сумішшю, то в районі вулиці Гулака Артемовського – ні пройти, ні проїхати.

До редакції Конкурент TV звернулась жінка, яка поскаржилась, що дорога і тротуари поблизу Луцького пологового будинку – вкрай слизькі та небезпечні. І це при тому, що тут щодня ходять сотні вагітних.

З огляду на те, що у цьому районі дуже мало громадського транспорту – деякі пацієнтки приїжджають до медзакладу на власному авто або на таксі. Однак лише до центральних воріт пологового – адже заїхати на територію не дозволяють.

Катастрофічної проблеми у цьому директор пологового будинку Сергій Сябрук не бачить. На його думку, цілком достатньо, що на територію пропускають роділь, які приїжджають народжувати, та породіль – яких виписують з немовлятами.

«Територія пологового будинку – не паркувальний майданчик. Якщо жінка йде в жіночу консультацію, то що, важко? Там же поруч дорога – встала і пішла здавати аналізи. Чого її підвозити на територію медзакладу?», – зазначає Сябрук.

Припаркувати авто, медики кажуть, можна і на парковці вздовж вулиці Гулака-Артемовського. Однак, через те, що вулиця дуже вузька – авто практично лишають на проїжджій частині. Кому ж не вистачило місця – паркуються просто на узбіччі. Тож часто під стінами пологового можна побачити муніципалів, які не соромляться виписувати штрафи навіть вагітним.


«Якщо взяти саме цю ділянку, то за минулий рік інспекторами було винесено на даній вулиці 372 постанови. Це порушення, які стосуються здійснення зупинки автомобілів на пішохідному переході та ближче 10 метрів до нього. А також зупинки у виїздах з прилеглих територій та ближче 10-ти метрів до нього», – кажуть у муніципальній поіції.

Звісно, якщо паркуватись з дотриманням правил дорожнього руху, штрафів можна уникнути. Втім враховуючи те, що на територію пологового заїхати та зупинитись не можна, а місця для парковки поруч – в обмаль – багатьом не лишається іншого вибору.

Детальніше – у сюжеті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів