Поділитись:

Шлагбауми розділили членів виконкому Луцькради: «За» і «Проти»

Вівторок, 18 січня 2022, 12:09

У Луцькій міській раді виникла суперечка щодо шлагбаумів, які встановлюють у дворах будинків. Очільниця луцьких муніципалів Юлія Сиротинська наполягала на демонтажі обмежувачів руху, члени виконкому та голови деяких ОСББ висували аргументи за шлагбауми у дворах.

Питання про демонтаж обмежувачів руху у дворах обговорили під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради 18 січня.

Зокрема, виконком розглядав питання про демонтаж такого пристрою за адресою вулиця Арцеулова, 6. 

Юлія Сиротинська зазначила, що у Луцьку заборонено встановлюти такі обмежувачі у дворах, адже вони ускладнюють доїзд спецтранспорту: «швидкої» та пожежно-рятувальних служб.

У свою чергу голови ОСББ та деякі члени виконкому наводили інші аргументи. Зокрема, мешканці будинків, встановлюючи такі обмежувачі, дбають про безпеку, в першу чергу, дітей. Адже, за словами одного із членів виконкому, в одному із дворів автомобілі паркуються практично на дитячому ігровому майданчику. Одного разу під колесами автівки там мало не загинула дитина – її встигли забрати з-під машини в останній момент перед наїздом. 

Також член виконкому скаржився на агресивну поведінку власників авто, які паркують свої машини на дитячих майданчиках. За словами голови одного із ОСББ, люди вмагають навести лад із хаотичним паркуванням машин у дворах. Встановлення таких обмежувачів руху, аби автовласники, які не є мешканцями того чи іншого ОСББ, не паркувалися на приватній території ОСББ, на думку окремих членів виконкому, – дієвий засіб для вирішення цієї проблеми.

В результаті дискусії проєкт рішення про демонтаж обмежувача руху на вулиці Арцеулова, 6 члени виконкому не підтримали. «За» проголосували лише 8 членів виконавчого комітету. Однак, на вулиці 8-го Березня, 4 та вулиця Липинського, 1 обмежувачі руху для пішоходів все ж демонтують.

Міський голова Луцька Ігор Поліщук підтримав демонтаж шлагбаумів. На його переконання, це створює серйозну небезпеку, адже декілька днів тому через омежувачі проїзду у Луцьку під час пожежі рятувальникам довелося тягнути шланг майже на 500 метрів.

Нагадаємо, що у Луцьку протестували мешканці 55-го мікрорайону. Річ у тім, що ОСББ Липинського, 1 обгородило територію навколо свого будинку, встановило паркан із хвірткою та з попередженням «Небезпечна зона», і таким чином перекрило популярний прохід.

До слова, у Луцьку на вулиці Зацепи виникла пожежа в багатоповерхівці. Проте, повідомляють очевидці, через обмежувачі руху у дворі автомобілі рятувальників не могли проїхати до будинку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів