Поділитись:

«Вийти з під'їзду – страшно»: лучани нарікають на відсутність обмежувачів руху у дворі (відео)

Середа, 05 січня 2022, 19:11

Провулок біля будинків за адресами Соборності 20а та Кравчука 16 у Луцьку з’єднує між собою дві великі вулиці міста – проспект Соборності та вулицю Кравчука. Тут полюбляють їздити водії, аби скоротити шлях і, як кажуть місцеві, іноді навіть не гальмують. Тож виходити з під’їзду будинку тут доволі небезпечно.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «Конкурент TV».

Пані Лілія саме вийшла з дому разом із 6-літньою Меланією. Зізнається – щодня дуже хвилюється, аби її онучка не потрапило під колеса.

«Хвилююсь, тому що я виходжу з нею постійно сама і мушу дивитись, щоб на мене на неї ніхто не наїхав. Тут було безпечно, з тої сторони мені її буває підвозять і нічого страшного, щоб об’їхати», – каже Лілія.

Місцеві розповідають – раніше тут був шлагбаум. Його встановлення ще у 1994 році погодила тодішня місцева влада, а встановили за кошти місцевих мешканців. Утім кілька років тому представники «Муніципальної варти» його знесли. Відтоді місцеві не мають спокою. Люди намагались встановити саморобні обмежувачі руху з гумових коліс, і навіть гуртом виходили, аби перекрити проїзд. Утім – марно. Адже це так і не розв'язало проблему.

«Це не дорога – це провулок між будинками не треба плутати. От якщо ви звернете увагу, яка відстань від виходу з під'їзду і до самої проїжджої частини – тут не може бути як такої проїжджої частини, тут повинні бути, дійсно, якісь обмежувачі», – каже голова ОСББ Кравчука 16 Олена.

Але в цьому питанні – думки мешканців будинку розділились. Одні вважають, що тут необхідно встановити шлагбаум, аби автівки взагалі не їздили. Інші ж настоюють на тому, що достатньо прокласти так звані «лежачі поліцейські».

Тим часом у департаменті Муніципальної варти давно знають про проблему у цьому дворі. Начальник відділу демонтажів та евакуації департаменту муніципальної варти Роман Кулик каже, що відповідно до чинного законодавства самовільне встановлення обмежувачів руху незаконне, адже такі дії ускладнюють доїзд до будинку автомобілям спецслужб: пожежникам, «швидкій» чи газовикам. Тож пояснюють, що шлагбауми прибрали і з цієї причини – не можуть дозволити встановлювати нові.

Разом з тим, Роман Кулик запевнив, що врегулювати проблему, яка виникла біля будинків Соборності 20 та Кравчука 16 – можна. Єдиний правильний вихід – встановити на проїжджій частині стримувачі швидкості, або так звані «лежачі поліцейські». Але для цього мешканцям тамтешніх будинків необхідно зібрати підписи, та подати колективну заяву до Луцької міської ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів