Поділитись:

Перша в ЄС: Данія скасувала усі карантинні обмеження

Середа, 02 лютого 2022, 04:20
Перша в ЄС: Данія скасувала усі карантинні обмеження

1 лютого Данія першою в Європейському союзі скасувала усі карантинні обмеження через COVID-19.

Про це повідомляє France 24, пише Суспільне.

Данія вчергове намагається скасувати всі карантинні обмеження. Попереднього разу обмеження скасовувати у вересні та повернули у листопаді.

Вже 1 лютого в країні відкриються нічні клуби, а обмеження щодо кількості людей у приміщеннях будуть офіційно скасовані.

Лише декілька запобіжних мір, пов’язаних з коронавірусом, залишаються в силі та стосуються перетину кордону Данії для невакцинованих осіб з краї, які не належать до Шенгенської зони.

Коронавірусні обмеження знімають попри сплеск нових випадків COVID-19 у країні. Наразі в Данії щодня реєструють від 40 до 50 тисяч нових пацієнтів.

«В нас надзвичайно високий відсоток дорослих, які вакциновані трьома дозами вакцини», — каже епідеміолог Лон Сімонсен з Університету Роскілле.

Понад 60% данців вже отримали третю дозу вакцини – цей показник досягнути на місяць раніше терміну, передбаченого урядовими планами. Загалом в ЄС середній показник вакцинації трьома дозами складає 45%.

Таким чином, враховуючи тих, хто нещодавно перехворів, уряд Данії вважає, що 80% населення захищені від важкого перебігу хвороби. Саме тому будо прийняте рішення зняти обмеження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів