Поділитись:

НАТО перекидає нові сили на схід і приводить війська в боєготовність (відео)

Понеділок, 24 січня 2022, 13:48

Збройні сили країн НАТО у Східній Європі переводять у стан підвищеної готовності та направляють додаткові кораблі й винищувачі до місць розгортання.

Посилення оборони союзників стало необхідним, оскільки Росія продовжує нарощувати свою військову присутність в Україні та навколо неї, йдеться у сьогоднішній заяві Альянсу.

Про це інформує Ліга.

У заяві перераховані оборонні заходи, вжиті країнами НАТО останніми днями.

  • Данія відправляє фрегат у Балтійське море і має намір направити до Литви чотири винищувачі F-16 для підтримки місії НАТО з патрулювання повітряного простору в регіоні.
  • Іспанія направляє кораблі для приєднання до Військово-морських сил НАТО та розглядає можливість відправлення винищувачів до Болгарії.
  • Франція висловила готовність відправити до Румунії свої підрозділи.
  • Нідерланди з квітня направлять до Болгарії два винищувачі F-35 для патрулювання повітряного простору в регіоні, а також призначать один корабель та наземні підрозділи до резерву Сил швидкого реагування НАТО.
  • Сполучені Штати також чітко дали зрозуміти, що розглядають можливість збільшення своєї військової присутності у східній частині Альянсу.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що «вітає дії союзників, які надають додаткові сили для НАТО». Він сказав, що Альянс і надалі вживатиме всіх необхідних оборонних заходів для захисту себе та всіх своїх союзників, зокрема через посилення оборони свого східного флангу.

Заява нагадує, що НАТО є оборонним союзом і посилило військову присутність у східній частині Альянсу «у відповідь на незаконну анексію Криму Росією у 2014 році». До 2014 року у східній частині Альянсу міжнаціональних сил НАТО не було.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів