Поділитись:

«Росія – не ворог»: прем'єр-міністр Баварії виступив проти антиросійських санкцій

Понеділок, 24 січня 2022, 02:58
«Росія – не ворог»: прем'єр-міністр Баварії виступив проти антиросійських санкцій

Прем'єр-міністр Баварії Маркус Зьодер заявив, що Росія не є ворогом Європи. Він вважає, що Україна ще довго не зможе вступити в НАТО, а також виступив проти приєднання Києва до Альянсу найближчим часом.

Про це він сказав в інтерв'ю Frankfurter Allgemeine Zeitung, пише «Європейська правда».

Посадовець сказав, що треба поважати територіальну цілісність і незалежність України відповідно до міжнародного права. Однак Зьодер наголосив, що санкції проти Росії малоефективні та шкодять Німеччині.

Серед шкідливих для Німеччини обмежень політик назвав відключення Росії від системи SWIFT, закриття «Північного потоку-2» чи взагалі припинення постачання газу з Росії.

На думку Зьодера, Росія – це «складний партнер, але не ворог Європи», тому з нею нібито треба підтримувати зв'язок. Посадовець вважає, що критика Росії виправдана і вона не може дискутувати щодо вступу України в НАТО. Зьодер додав, що «розширення НАТО на схід із включенням України ще довго не стоятиме на порядку денному». Політик також згадав, що НАТО не зобов'язане приймати Україну, а також наголосив, що «не може собі уявити» постачання німецької зброї в Україну.

Як пише «Громадське», Міністерство закордонних справ України відповіло прем'єр-міністру Баварії Маркусу Зедеру.

Речник відомства Олег Ніколенко, згадав, що російські спецслужби дозволяли собі вбивства опонентів у самому центрі Берліна, а також хакерські атаки на депутатів Бундестагу та масові кампанії з дезінформації німецького суспільства.

Також в МЗС кажуть, що слова Зьодера завдають шкоди двостороннім відносинам і шкодять міжнародним зусиллям щодо протидії агресії Росії проти України та агресивним діям проти інших країн Європи.

«Саме руйнування єдності у стримуванні Росії – ось чого зараз прагнуть у Москві, аби й надалі втілювати свої агресивні плани. Підігрувати їм у цьому – означає підривати безпеку й України, і Німеччини, і Європи загалом», – вважають в МЗС.

Також там наголосили, що газ та прибутки компаній не можуть бути важливішими за мир і життя людей.

«Закликаємо пана Зьодера реалістично оцінювати безпекову ситуацію в Європі, ефективність інструмента санкцій та деструктивні дії Росії»,– резюмували в МЗС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів