Поділитись:

Що знайшли волинські археологи під час дослідження будинку Косачів (фото)

Понеділок, 31 січня 2022, 15:46
Що знайшли волинські археологи під час дослідження будинку Косачів (фото)

Під час дослідження будинку Косачів у Колодяжному волинські археологи знайшли багато предметів, які доповнять експозицію музею.

Про це на своїй фейсбук-сторінці розповів очільник Волинської археологічної експедиції Віктор Баюк. Він займався археологічним дослідженням перед реставрацією будинку. 

За його словами, Волинська археологічна експедиція опрацювала матеріали та підготувала науковий звіт з археологічних досліджень Білого будиночку Лесі Українки у селі Колодяжне Ковельського району Волинської області.

Експерти відкрили та опрацювали фундаменти ще однієї кімнати Білого будиночку, прослідкували первісну конструкцію входу до його підвалу. Усі матеріали враховані в процесі проведення робіт: нововідкриту кімнату трасовано по поверхні, вхід влаштовано по габаритам первісного.

«Колекція рухомого археологічного матеріалу є показовою і стосується часу будівництва та побутування споруди рубежем ХІХ-ХХ ст. Це закладний камінь споруди, цегла із цоколя, металеві скріплюючі цвяхи, аптекарський, канцелярський (!) та інший скляний посуд, що стануть хорошим меморіальним доповненням існуючої експозиції літературно-меморіального музею», – пише Віктор Баюк.

Що знайшли волинські археологи під час дослідження будинку Косачів (фото)Що знайшли волинські археологи під час дослідження будинку Косачів (фото)Що знайшли волинські археологи під час дослідження будинку Косачів (фото)Що знайшли волинські археологи під час дослідження будинку Косачів (фото) 

Нагадаємо, влітку та восени минулого року тривала реставрація будинку Косачів у селі Колодяжне. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
20 грудня 2023
26 листопада 2023
19 листопада 2023
17 листопада 2023
21 серпня 2023
20 серпня 2023
05 серпня 2023
28 червня 2023
24 червня 2023
09 червня 2023