Поділитись:

Обіцяв «порішати»: у Луцьку лікар «кинув» призовника і потрапив під суд

Неділя, 30 січня 2022, 17:45
Обіцяв «порішати»: у Луцьку лікар «кинув» призовника і потрапив під суд

У Луцьку судили лікаря, який входив до складу військово-лікарської комісії. Чоловік нібито взяв 100 доларів у призовника, обіцяючи, що його визнають тимчасово непридатним для проходження військової служби.

Відповідний вирок ухвалив Луцький міськрайонний суд 26 січня.

Як вбачається із вироку, лікар оториноларинголог входив до складу військово-лікарської комісії Луцького об'єднаного міського центру комплектування та соціальної підтримки.

22 жовтня 2015 року лікар, за версією слідства, вирішив «підзаробити», скориставшись довірливістю одного із призовників. Так він пообіцяв призовнику, що за 100 доларів зможе вплинути на членів комісії і вона прийме рішення про тимчасову непридатність юнака до служби і лавах Збройних Сил України.

Призовник мав травму носа, тож лікар вписав це у свій висновок. Тож 5 листопада, перебуваючи у кабінеті лікаря, призовник, вважаючи, що лікар має вплив на прийняття комісією рішення, надав йому 100 доларів США неправомірної винагороди.

Окрім того, після отримання 100 доларів лікар спонукав призовника надати ще 500 доларів для голови комісії, аби його остаточно визнали непридатним до військової служби.

У суді лікар свою вину не визнав та заперечив, що отримував будь-які гроші від призовника. Він наголошував на тому, що докази проти нього здобуті неправомірним шляхом, а призовник сам провокував його на вчинення протиправних корупційних дій.

Потерпілий розповів іншу версію. За його словами, лікар, побачивши викривлення носа у нього, запропонував «вирішити питання» з відстрочкою. Цю розмову призовник записав на диктофон, після чого звернувся до СБУ. Вже під патронатом правоохоронців потерпілий пішов на зустріч з лікарем, де той у своєму кабінеті взяв гроші й сказав, що може зробити так, щоб хлопця взагалі не турбували з приводу призову. На що відповів, що таких коштів не має, окрім того, хірург написав такий діагноз, який не дозволить йому потрапити на службу. На що лікар відповів, щоб призовник повернувся взимку. На цьому потерпілий завершив розмову. 

Голова військово-лікарської комісії виступав у суді як свідок та показав, що йому нічого не відомо з приводу цієї ситуації.

Дослідивши всі обставини справи, суд виправдав лікаря за недоведеністю вини.

Нагадаємо, що у Луцьку патрульні поліцейські затримали трьох немісцевих чоловіків, які літали квадрокоптером над ремонтним заводом «Мотор».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів