Поділитись:

Чому українська олія коштує дешевше за кордоном, ніж у нас, – докторка економічних наук (відео)

П'ятниця, 28 січня 2022, 20:36
Чому українська олія коштує дешевше за кордоном, ніж у нас, – докторка економічних наук (відео)

Зростання цін на продовольчі товари в Україні – болюча тема кожного громадянина. Проте поки у нас продукти підіймаються у ціні, то закордоном українські виробники продають свої продукти за безцінь.

Чому так відбувається у програмі Прайм-Тайм телеканалу Конкурент TV розповіла докторка економічних наук, професорка кафедри підприємництва, торгівлі та логістики Луцького НТУ Любов Ліпич.

Часто українці, які приїжджають закордон, на полицях магазину можуть побачити продукти виробника своєї країни. І, подивившись на цінник, не розуміють, чому тут дешевше, ніж в Україні. Прикладом такої продукції є олія.

До прикладу у Чехії соняшникова олія українського виробництва коштує близько 30 крон, що становить приблизно 35 гривень. Тим часом як в Україні така ж олія коштує від 50 до 75 гривень.

Любов Ліпич запевняє, що цьому є декілька причин, але найголовніша – це завоювання нового ринку. Для того, щоб його завоювати, обирають стратегію «без прибутку». Тобто виробник спеціально ставить ціни практично по собівартості, щоб закордонні покупці звикали до цієї продукції, та згодом купували її більше.

Детальніше – у відео.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів