Поділитись:

У Луцьку «оголосили війну» незаконній комерції та прибудовам у багатоповерхівках (відео)

П'ятниця, 28 січня 2022, 18:19
У Луцьку «оголосили війну» незаконній комерції та прибудовам у багатоповерхівках (відео)

У Луцьку дедалі частіше на перших поверхах багатоквартирних житлових будинків облаштовують магазини чи інші комерційні структури. Однак далеко не всі власники переводять цільове призначення приміщення з житлового у нежитлове в законному порядку.

На сесії Луцької міської ради під час виступу очільника відділу держархбудконтролю Владислава Троця, депутати звернулись до нього з проханням взяти це питання під жорсткий контроль.

«Неодноразово спілкувався з мешканцями й жаліються на те, що переобладнують. З керівниками ОСББ говорив, що підприємці яким треба допомагати, але не всі чесні на руку і перероблюють квартири під комерцію. Так як ви сказали, змінюють несучі конструкції, керівники ОСББ не завжди можуть стягнути  плати на кошти ОСББ, адже ці підприємці також користуються  так і викидають сміття. Тобто, здійснюють свою підприємницьку діяльність, але вони цього не сплачують», – зазначає голова фракції «Громадянський рух "Свідомі"» Тарас Шкітер.

За словами очільника міського відділу держархбудконтролю Владислава Троця, у цьому процесі неабияку роль відіграють “чорні реєстратори”. Тож луцька влада у співпраці із міністерством юстиції оголосили їм війну. 

«Діяльність яка була проведена «чорними реєстраторами» як ми вже їх називали вона відбувалася без належного ведення в експлуатацію. Декілька прав власності були вже скасовані. Деяким реєстраторам які займалися цією діяльністю їхній доступ до реєстру вже було скасоване», – додає начальник відділу держархбудконтролю Луцької міськради Владислав Троць.

Чи врегулювали це питання – дивіться у сюжеті телеканалу Конкурент TV.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів