Поділитись:

Волинський університет віддасть частину землі на Володимирській забудовнику: для чого

Субота, 29 січня 2022, 10:00
Волинський університет віддасть частину землі на Володимирській забудовнику: для чого

На вулиці Володимирській у Луцьку може з'явитися нова багатоповерхівка, а поруч із нею два гуртожитки ВНУ імені Лесі Українки, а можливо, навіть повноцінний навчальний корпус. 

Про це під час пресконференції у п'ятницю, 28 січня розповів ректор університету Анатолій Цьось

За його словами, на восьми гектарах території на вулиці Володимирській, 1, що з 2009 року належать університету, важко просто збудувати студмістечко, адже держава навряд чи профінансує такий масштабний проект. 

Натомість ректор пропонує залучити інвесторів. Таким чином, частину території можуть віддати забудовнику для зведення багатоквартирних будинків, за умови, що частину виручених коштів він інвестує у будівництво студмістечка на решті території. 

«Держава нам не виділить таку велику суму коштів, щоб там будувати лише студентське містечко. Тому я наголошую, що будівництво там можна робити за рахунок інвестиційного проекту. Це означає, що за погодженням Міністерства, університет укладає угоду з певним забудовником, забудовник планує частину ділянки під будівництво будинків, а частину коштів, які він отримує за рахунок продажу квартир, виділить на будівництво вже, власне, студентського містечка. Зараз є попередні домовленості, що за цим інвестиційним проектом ми можемо побудувати там або два гуртожитки, або гуртожиток і один навчальний корпус, або, в ідеальному варіанті, два гуртожитки і навчальний корпус», – пояснив керівник навчального закладу. 

У ВНУ провели конференцію трудового колективу, одним з питань якої було надання дозволу на початок розробки відповідних документів. Конференція трудового колективу дала свій дозвіл, тому навчальний заклад скоро почне розробляти офіційні документи з планування такої забудови цієї земельної ділянки. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів