Поділитись:

«Дитяча залізниця» у Луцьку має стати центром відпочинку і розваг (відео)

Четвер, 27 січня 2022, 13:25
«Дитяча залізниця» у Луцьку має стати центром відпочинку і розваг (відео)

Луцька міська рада звертається до «Укрзалізниці» зі зверненням щодо передачі місту «Дитячої залізниці».

Відповідний проєкт рішення розглянули під час чергової сесії Луцької міської ради 27 січня.

Під час розгляду питання щодо передачі до комунальної власності Луцької міської територіальної громади майнового комплексу «Луцької дитячої залізниці» виступив депутат Луцької міської ради від фракції «Громадянський рух «СВІДОМІ» Михайло Наход, який зазначив, що фракція підтримує проєкт рішення.

Михайло НаходМихайло Наход
 

«Наша фракція підтримує цей проєкт рішення і ми маємо докласти усіх зусиль, щоб якнайшвидше дитячу залізницю прийняти у власність чи розпорядження міста. Цей об’єкт для багатьох лучан є символічним та знаковим. Безумовно той стан в якому перебуває сама дитяча залізниця та територія навколо неї потребує суттєвого оновлення», – зазначив Михайло Наход.

Як додав депутат, отримавши цей об’єкт у комунальну власність, його можна буде перетворити у сучасний рекреаційний комплекс з належною інфраструктурою. Зокрема, з’єднати його пішохідним та велосипедним маршрутом з іншими об’єктами вздовж річки Сапалаївки в рамках проєкту влаштування «набережної», концепцію якої команда «СВІДОМИХ» презентувала у минулому році.

«Ми сподіваємося, що прийняте рішення і подальша позитивна реакція на нього «Укрзалізниці» дозволить нам швидше перейти до реалізації цього комплексного проєкту, а лучани отримають ще один сучасний об’єкт для відпочинку, занять спортом та дитячих розваг», – зауважив Михайло Наход.

Нагадаємо, що Дитяча залізниця перейде в підпорядкування Луцької громади, нині тривають тристоронні погодження між Укрзалізницею, Міністерством інфраструктури та  Луцькою міською радою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів