Поділитись:

Можливе вторгнення РФ: чи готова Волинь до оборони (відео)

Середа, 26 січня 2022, 19:33
Можливе вторгнення РФ: чи готова Волинь до оборони (відео)

Влада Волині та керівники силових структур запевняють, що попри інформаційні повідомлення про загрозу вторгнення Російської Федерації в Україну – ситуація в області стабільна і контрольована. Щоб вгамувати паніку серед громадськості – у Волинській облдержадміністрації провели спільну нараду, аби обговорити готовність усіх служб до можливої оборони. 

Своєю чергою прикордонники запевняють, що контролюють весь периметр кордону, в тому числі і за допомогою авіації та безпілотних літальних апаратів. Щобільше – посилено ведуть спостереження у північному напрямку, адже у Білорусі зовсім поруч від кордону з Волинню – розпочинаються так звані «спільні військові навчання» зі збройними силами Росії.

У разі чого, на допомогу обіцяють прийти і співробітники Державної служби надзвичайних ситуацій. Наразі у штатному режимі цілодобово службу несуть 150 осіб особового складу та 38 одиниць техніки. У разі необхідності рятувальники за 2 години можуть посилити оборону, залучивши увесь силовий штат і важчу техніку – бульдозери, крани і пливучі транспортери. Також обіцяють при потребі облаштувати пересувний пункт управління та координації з наметами та автономним вузлом супутникового зв’язку. У разі прояву будь-якої агресії чи нападу на Україну в області введуть в дію централізовану систему оповіщення. Вона дієва, однак давно потребує модернізації.

Посадовці кажуть: заходів з безпеки – багато не буває, але військові та оборонні сили – потрібно нарощувати.

Тож заслухавши очільників силових структур і стратегічно важливих установ – голова Волинської ОДА Юрій Погуляйко порадив поспішно не панікувати.  Все-таки – в області розроблено кілька сценаріїв на випадок подібних надзвичайних ситуацій.

Детальніше про це дивіться у сюжеті телеканалу «Конкурент TV».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів