Поділитись:

Росія перекидає десантників до українського кордону

Середа, 26 січня 2022, 13:13
Росія перекидає десантників до українського кордону

Росія почала перекидати десантників ближче до кордону з Україною, заявили аналітики Conflict Intelligence Team (CIT).

Про це інформує НВ.

24 січня в TikTok з’явилося відео з перевезенням військової техніки залізницею. В описі сказано, що його зняли у Брянській області, що межує з Україною та Білоруссю. Дослідник Роберт Лі заявив, що на відео зафіксовано бойові машини десанту БМД-4М і бронетранспортери БТР-МДМ.

«Загалом состав везе 31 БМД-4М та вісім БТР-МДМ, що відповідає одному батальйону. Крім того, до складу потяга входять п’ять пасажирських вагонів, що дозволяють перевозити понад 250 людей. Також ми нарахували на платформах вісім укорочених двовісних вантажівок КАМАЗ-43501, характерних для ВДВ», – повідомили у CIT.

На іншому відео, яке, судячи з опису, зняли біля польсько-білоруського кордону, експерти CIT помітили такі ж КамАЗи. Аналітики з посиланням на базу даних Російських залізниць заявили, що вагон прямує зі станції Текстильний в Іванівській області, поряд з якою дислокується 217-й гвардійський парашутно-десантний полк 98-ї повітряно-десантної дивізії. Нещодавно полк брав участь у введенні військ ОДКБ в Казахстан.

«Це перше підтверджене відео перекидання десантників ближче до кордону з Україною», – повідомили в CIT.

У міністерстві оборони Білорусі ввечері 25 січня заявили, що на залізничну станцію в Бресті прибув «ешелон з російськими десантниками», які братимуть участь «у перевірці сил реагування Союзної держави на території Білорусі».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів