Поділитись:

Зарізав одним ударом в серце: на Волині судили серійного вбивцю (подробиці)

Середа, 26 січня 2022, 14:35
Зарізав одним ударом в серце: на Волині судили серійного вбивцю (подробиці)

На Волині засудили нелюда, який вже відсидів 10 років за умисне вбивство з хуліганських мотивів. Так, відбувши покарання, знову позбавив людину життя просто так.

Відповідний вирок ухвалив Рожищенський районний суд Волинської області 21 січня. 

Як вбачається із вироку, у 2008 році чоловіка засудили до 13 років позбавлення волі за умисне вбивство з хуліганських мотивів. Він відсидів 10 років, вийшов на волю достроково, і знову взявся вбивати.

У червні 2021 року волинянин через раптово виниклі неприязні стосунки, напав на потерпілого біля продуктового магазину. Він розбив скляну пляшку і вдарив гострим кінцем потерпілого у грудну клітку. Гостре скло пробило життєво важливі артерії й чоловік помер від великої втрати крові.   

Однак обвинувачений своєї вини не визнав. У суді він розповів, що приїхав із Рожища у село Оленівка до тітки. Там перевдягнувся і поїхав на велосипеді до продуктового магазину, щоб купити цигарки. Там зустрів знайомого, з яким разом ходив у дитсадок. Той запропонував випити кави, але обвинувачений замість кави запропонував випити горілки.

Тоді вони купили закуску в магазині й сіли у бесідці поряд, до них приєдналася і продавчиня. За словами обвинуваченого, з часом до них підійшов сторонній, який попросив випити 50 грамів горілки. Йому відмовили. Тоді згодом він повернувся з іншим чоловіком, який почав провокувати конфлікт, який переріс у шарпанину, хоч обвинувачений, за його словами, просив всіх заспокоїтися.

Згодом до магазину підійшла ще одна нетвереза компанія. Тоді обвинувачений всіх пригостив своєю горілкою. Чоловік, який найпершим підходив до бесідки, запросив обвинуваченого увійти до магазину і там випити з ним. Обвинувачений увійшов у магазин, де перебувало близько семи людей. Там незнайомий чоловік почав питати, чи дійсно обвинувачений перебував у місцях позбавлення волі.  Потім продавчиня попросила всіх покинути магазин, оскільки він закривається.

На вулиці ж чоловік, який допитувався про попередню «відсидку», почав бити обвинуваченого. Його повалили на землю і почали бити ногами вже юрбою. Після побиття він поїхав до будинку тітки, а потім повернувся до магазину, щоб дізнатися, хто його побив. Та по дорозі зустрів двох невідомих чоловіків у масках, також почув, що незнайомець, який спровокував конфлікт, крикнув, що його вдарили електрошокером. Тож обвинувачений злякався і почав тікати. Та його наздогнала автівка, з якої йому наказали зупинитися. Але він втік у ліс та добрався до Рожища, де у будинку свого діда випив коньяку і ліг спати. А зранку його затримала поліція. Під час останнього слова у суді обвинувачений зазначив, що жодних доказів його провини немає, тож просив його виправдати й відпустити.

Але суд дослідив інші обставини справи й дійшов висновку, що таки обвинувачений завдав смертельного удару. Зокрема, брат вбитого зазначив, що того вечора він телефонував своєму братові, однак, слухавку підняв незнайомий чоловік і сказав, що його брата зарізали. Голос був дуже схожим на голос обвинуваченого. У суді брат вбитого вимагав довічного позбавлення волі для вбивці.

Свідок події зазначила, що того вечора їхала зі своїм хлопцем в село на машині й бачила на дорозі чоловіка, який, побачивши машину, почав ховатися за дерево. Проїжджаючи біля сільського магазину, вони помітили натовп чоловіків, які зупинили машину і просили водія підібрати потерпілого, але він відмовився, оскільки було багато крові.

Свідок вийшла з авто і побачила цілу калюжу крові, а люди навколо панікували. За словами свідка, на той час потерпілий ще дихав, тож вона викликала «швидку» після чого залишила місце події. Додала, що вважає, що чоловік, якого воно бачили на дорозі за 300 метрів від магазину, може бути обвинуваченим. Водій підтвердив показання своєї дівчини та запевнив суд, що чоловік, якого вони бачили на дорозі, та обвинувачений – це одна й та ж людина.

Один зі свідків, який перебував у магазині, повідомив, що бачив, як продовжувався словесний конфлікт між обвинуваченим та потерпілим. Потерпілий кілька разів вдарив обвинуваченого по потилиці, після чого той пішов. Та невдовзі швидко підбіг дуже близько до потерпілого, і відразу ж побіг назад. Після цього потерпілий ступив кілька кроків і впав, стікаючи кров'ю. Інші свідки, які бачили момент удару, також стверджують, що його завдав обвинувачений.  

Суд зазначає, що всі показання свідків узгоджені між собою, логічні та послідовні, і цілком дають можливість відтворити обставини подій того вечора.

Експертиза встановила, що удар був одним і виявився смертельним. Також у крові трупа виявили високу концентрацію спирту, що свідчить про те, що потерпілий був у стані важкого алкогольного сп'яніння на момент смерті.

Дослідивши всі обставини справи, суд визнав обвинуваченого винним в умисному вбивстві та призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком 15 років.

Нагадаємо, що у селі Стара Вижівка на Волині жінка ледь не зарізала співмешканця через раптову суперечку. Потерпілий просив суд відпустити її додому, оскільки все пробачив.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
12 квітня 2024
09 квітня 2024
06 квітня 2024
03 квітня 2024
26 березня 2024
25 березня 2024
18:47
20 березня 2024
17 березня 2024
01 березня 2024