Поділитись:

60 ударів палицею: подробиці звірячого вбивства жінки на Волині

Середа, 19 січня 2022, 15:30
60 ударів палицею: подробиці звірячого вбивства жінки на Волині

На Волині чоловік забив палицею дружину, яка пізно повернулася додому. Він наніс їй близько 60 ударів у різні частини тіла. Бив палицею, руками та ногами. Від отриманих травм вона померла за декілька годин від травматичного шоку. Однак, чоловік своєї вини не визнав.

Вирок чоловікові ухвалив Ратнівський районний суд Волинської області 12 січня.

Як вбачається із вироку, трагічна подія сталася 27 квітня 2020 року за місцем проживання подружжя. Через ревнощі та довготривалі неприязні стосунки чоловік відгамселив жінку дерев'яною палицею, завдавши близько 60 ударів. Також бив руками й ногами у різні частина тіла. Від побоїв та померла.

У суді чоловік своєї вини не визнав. Він розповів, що 26 квітня 2020 року вживав спиртні напої на риболовлі, а додому повернувся о 18 годині. Однак її вдома не було. Він зателефонував до неї й сказав йти додому. Вона відповіла, що скоро буде вдома. Однак, до 20 години так і не повернулася. Коли він зателефонував повторно, то почув у телефоні чоловічий голос і нецензурну лайку.

Тоді він почав їздити селищем Ратне і шукати дружину, але так і не знайшов. Тому повернувся додому. За його словами, жінка повернулася додому пізно і була у стані алкогольного сп'яніння. Вона сказала, що погано почувається і попросила води з цукром. Він подав їй воду, попивши, та лягла спати, не роздягаючись.

Близько 9 ранку 27 квітня він прокинувся від того, що почув, ніби щось впало. Зійшовши з другого поверху на перший, побачив дружину, яка лежала на підлозі. За її словами, він поклав її на диван та пішов займатися своїми справами. О 10 годині намагався розбудити дружину. Прокинувшись, вона сказала, що погано почувається. За його словами, він почав робити їй масаж ніг за допомогою масажера. Однак, краще їй не стало, тож він поїхав по ліки. Повернувшись, зробив дружині укол. Однак і це не дало результату. Тож, злякавшись за здоров'я дружини, об 11:04 викликав «швидку». Медичні працівники почали проводити реанімаційні заходи жінці, однак вона померла.

За словами чоловіка, останнім часом вони з дружиною жили дружньо, не сварилися і розвивали спільний бізнес. Мотивів бити її у нього не було. Обвинувачений розповідав, що часто сварився з дружиною раніше, 10-12 років тому, коли вона зловживала алкогольними напоями.

Однак, дослідивши всі обставини справи, суд дійшов іншого висновку.

Зокрема, свідки розповіли, що насправді подружжя не жило у злагоді, вони часто сварилися і чоловік не раз підіймав руку на дружину. Жінка давно хотіла покинути чоловіка через постійні побиття, він і раніше погрожував, що вб'є її. Причиною такої поведінки, кажуть свідки, були ревнощі.

Один зі свідків розповів, що був клієнтом потерпілої. Вона надавала послуги з лікування за системою «Тяньші». Тож 26 квітня приїхала до нього велосипедом і вони розпили пляшку спиртного, яку вона привезла. О 22 годині вона поїхала від нього. За словами свідка, жінка почувалася добре і не була сильно п'яною. 

За камерами спостереження слідству вдалося встановити, що жінка повернулася додому близько 23:30.

Судово-медична експертиза встановила, що смерть жінки настала від побоїв, не менш як через 6 годин після нанесення ударів. Тілесні ушкодження, отримані жінкою, відносяться до тяжких тілесних ушкоджень за ознакою небезпеки для життя у момент заподіяння. Також експерти встановили, що у момент побиття жінка могла стояти, сидіти й лежати. Тобто, це відбувалось впродовж певного часу, протягом якого вона намагалася чинити спротив.

Експерти також встановили, що після побиття жінка могла виконувати активні дії деякий час, до настання травматичного шоку. Внаслідок травматичного шоку, який виник через численні гематоми по всьому тілу, потерпіла й померла. 

Медики, які прибули на виклик, дали свідчення, що на момент їхнього приїзду жінка вже не подавала ознак життя, реанімаційні заходи не дали ефекту, тож їм залишилося лише констатувати смерть потерпілої.

Не зважаючи на те, що висновки експертизи вказували на те, що жінка отримала смертельні травми в період з 23:00 до 05:00, коли достеменно перебувала вдома, слідство відпрацьовувало й інші версії. Однак, свідки розповіли, що потерпіла не була конфліктною, не мала ворогів, які б могли напасти на неї.

Тож суд визнав чоловіка винним та призначив йому покарання у вигляді 9 років позбавлення волі.

Нагадаємо, що у Луцьку за умисне вбивство засудили учасника бойових дій, інваліда першої групи, засновника та директора двох компаній, раніше судимого за умисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
12 квітня 2024
09 квітня 2024
06 квітня 2024
03 квітня 2024
26 березня 2024
25 березня 2024
18:47
20 березня 2024
17 березня 2024
01 березня 2024